Hallandsposten

Musikern Glenn Udéhn tar popen till Halmstad

- JENNIFER LAST

I kväll står det Göteborgsp­op på Tillsamman­s schema, och Glenn Udéhn är redo för full fart.

Senast Glenn Udéhn spelade i Halmstad var för ett par år sedan då han som soloartist stod på Tillsamman­s scen. Nu är han tillbaka med fullt band och räknar med att bjuda på en kväll med mycket ös.

– Det ska bli kul att komma till Halmstad igen. Skönt att lämna Göteborg en stund. Jag hoppas bara att det inte regnar och att det kommer lite folk som lyssnar. Man kan förvänta sig mycket energi och många låtar från min senaste platta.

GLENN UDÉHN SLÄPPTE albumet ”Det går åt helvete” i mitten av april i år. Ett skivsläpp som enligt Glenn har tagit honom ett par steg till i karriären och som drog över 600 personer till releasespe­lningen på Pustervik i Göteborg. Tillsamman­s blir ett av de tolv ställen som Glenn besöker i sommar under sin något oplanerade sommarturn­é.

– Tanken var att inte spela alls i sommar eftersom det blev ett relativt sent släpp av skivan i våras. Jag ville rikta in mig på hösten egentligen, men nu gör jag de här spelningar­na och så får jag vara lite ledig i augusti.

” Tanken var att inte spela alls i sommar eftersom det blev ett relativt sent släpp av skivan i våras. ”

GLENN UDÉHN

HAN HAR MÅNGA gånger fått höra att hans musik är en kopia av Göteborgss­onen Håkan Hellströms alster. Men enligt Glenn är det helt enkelt bara popmusik på svenska, som från början är rotad i indiepopen.

– Det är synd att vissa klarar sig undan den här Håkanlikne­lsen och får det som något positivt, medan andra får det som något negativt. Jag har ju fått det som något negativt ganska länge. Så är det när man är från Göteborg och gör svensk pop, säger han. Vad är planerna framöver?

– Förhoppnin­gsvis någon typ av höstturné på ett gäng klubbar. Jag skriver lite till och från också, så vi får se när det kommer nytt material. Nästa år kanske.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden