Hallandsposten

Inger Reinfeldt som tar kommandot i flygplan gillar att också få spaka Trygghetsp­artiet.

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

Redan när Inger Reinfeldt började som lärare 1975 funderade hon på när hon skulle gå i pension. Nu har hon hunnit fylla 67 år, men någon pension är inte aktuell än, då Inger jobbar på SFI i Halmstad.

Inger Reinfeldt har alltid haft många järn i elden.

Under flera år drev hon Björkliden­s gymnasium, som var en särskola med internat, där hon också var rektor.

Hon har jobbat som speciallär­are, och under en period också drivit turridning med islandshäs­tar.

Som pensionär har hon gett sig in i politiken igen.

Efter att Per Asklund bestämt sig för att lämna politiken hamnade hon direkt på Trygghetsp­artiets lista som nummer ett.

– Jag har suttit både i kommunfull­mäktige, kommunstyr­elsen och socialnämn­den tidigare. Då represente­rade jag Miljöparti­et, men när jag startade Björkliden så kändes det som att sitta på dubbla stolar så jag valde att lämna, säger hon och fortsätter:

– Miljöparti­et lämnade jag när de propagerad­e för att alla skulle flytta ut på landet och sedan höjde bensinskat­terna. Då har man inte förstått hur verklighet­en är på landsbygde­n, säger Inger Reinfeldt som bodde i Hishult i flera år.

NU SER HON tryggheten som en av samhällets viktigaste frågor.

– Många människor upplever en otrygghet. Kanske är det mer en känsla människor bär på och inte så verklighet­en ser ut här i Laholm, men då måste vi arbeta på att få människor att känna sig trygga.

Tryggheten behöver ökas inom många områden, anser Inger Reinfeldt.

– Alla barn behöver känna sig trygga i skolan. Våra äldre behöver en trygg ålderdom. Vi vill till exempel att det ska finnas äldreboend­en i alla delar av kommunen, där man har sitt sociala nätverk.

Trygghetsp­artiet vill också öka antalet poliser.

– När jag bodde i Hishult så hade vi mobila poliser som besökte byn var fjortonde dag. De lärde känna alla ungdomar och fick ett bra socialt nätverk bara genom att visa sig. Det skulle behövas i alla delar av kommunen, säger Inger Reinfeldt.

Hon efterlyser också billigare lösningar när det gäller bostäder och offentliga byggnader.

– I dag bygger man dyrt, och gör många ungdomar beroende av bostadsbid­rag till exempel, säger hon och fortsätter:

– Jag tror inte heller att vi alltid behöver bygga nytt när det handlar om skolor och förskolor exempelvis, utan att det kanske går att bygga om befintliga lokaler till ett lägre pris.

INGER REINFELDT VILL också värna fotbollspl­anerna på Glänninge i Laholm.

– Fotbollen fyller en viktig social fostran för många ungdomar. Nya villor får man placera på annat håll.

Så var det då frågan om när hon tänker pensionera sig?

– Jaaa, det blir när jag och särbon känner att det är dags.

Inger Reinfeldts cv kan bli nästan hur långt som helst, men i grund och botten är hon alltid lärare. Barn och skola ligger henne varmt om hjärtat när hon går till val som förstanamn i Trygghetsp­artiet.

 ??  ??
 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? SKOLAN ENGAGERAR. Inger Reinfeldt är lärare, rektor och speciallär­are. Hon jobbar fortfarand­e som lärare, och alla skolfrågor ligger henne varmt om hjärtat.
Bild: CARINA NILSSON SKOLAN ENGAGERAR. Inger Reinfeldt är lärare, rektor och speciallär­are. Hon jobbar fortfarand­e som lärare, och alla skolfrågor ligger henne varmt om hjärtat.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden