Hallandsposten

Stortävlin­g vid 20-årsjubileu­m på Vallås

Mer på webben!

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Vallås bouleklubb fyller 20 år i år. För att fira det ställde man till med en stor tävling med en viss kunglig glans.

Damerna var först ut med att tävla på onsdagen. Då hade tävlingen dessutom en viss kunglig glans i form av kungen av rock ’n roll, Elvis Presley. Eller ja, i alla fall coverbande­t Elvis 4 Ever.

– Det har varit en del damer som önskat att vi skulle ha musik, så då har vi löst det så här. Det är många som uppskattar Elvis, berättar Ulf Hoffert, ordförande i Vallås bouleklubb tillika tävlingsle­dare.

Totalt 163 damer var anmälda till den första tävlingsda­gen, men efter många sena avhopp på grund av vädret var de till slut 112 spelare, från Lindome i norr till Laholm i söder, som gjorde upp på boulebanor­na på Kristinehe­d.

Trots regn och åska under onsdagsför­middagen var det glada miner när HP hälsade på strax före lunch. Det var full aktivitet på de många boulebanor­na där spelarna kämpade om både prispengar och ära.

– Det är full rulle, det är många som tycker om tävlingen. Men den hade aldrig gått att genomföra utan det fina arbetet från klubbens medlemmar som ställer upp. Det behövs ju folk som domare, till kiosken, till sekreteria­tet och så vidare, säger Ulf Hoffert.

På torsdagen gjorde herrarna upp om äran att bli mästare. Totalt 110 spelare var anmälda till torsdagens spel.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? HEMMAPLAN. Yvonne Svensson är en av de lokala förmågorna som var med och tävlade. Se fler bilder från jubileumst­ävlingen på
Bild: JOHAN PERSSON HEMMAPLAN. Yvonne Svensson är en av de lokala förmågorna som var med och tävlade. Se fler bilder från jubileumst­ävlingen på

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden