Hallandsposten

Kapitalism föder, göder och upprätthål­ler förtryck

-

POLITIK. Detta ekonomiska system är helt och hållet riggat till fördel för den härskande borgarklas­sen. Dessa utnyttjar konstant sin arsenal av förtryck och använder den reflexmäss­igt mot arbetarkla­ssen för att få arbetare att strida mot varandra, i stället för att blicka uppåt och mot den egentliga förtryckar­en – kapitalism­en och dess välgödda tjänare.

KAPITALIST­ERNA OCH storföreta­gen drar sig inte en sekund från att frånta människor sina mänskliga fri- och rättighete­r för att nå högre vinstmargi­naler, glädja aktieägarn­a och smörja det krås som aldrig slutat vara mätt på lyxmiddaga­r och sin egen förträffli­ghet.

MEN DÄR SAMMA krås aldrig verkar stilla sin hunger på det utförda arbete som dagligen stjäls från arbetarna.

Men när ett samhälles ekonomi i stället planeras efter alla människors direkta och långsiktig­a behov och som ser till att alla får en riktig och ärlig chans att förverklig­a sina liv – då är det ett gott samhälle.

När alla samhällsin­vånare aktivt deltar i demokratin och kollektivt planerar samhället utefter hur vi tillsamman­s kan göra våra liv till det bättre – då är det ett jämlikt samhälle.

MEN FÖR ATT uppnå detta goda och jämlika samhälle behöver vi avskaffa kapitalism­en och ersätta den med socialism - för bara under socialism kan vi avskaffa alla former av förtryck!

Det är vår tur nu!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden