Hallandsposten

Jingblad blickar framåt

FOTBOLL: NYGAMLE TRÄNAREN SKA TA ASTRIO UPP PÅ SÄKER MARK

- LINDA WEINSTOCK

Mats Altemyr fick sparken från BK Astrio med två omgångar kvar av vårsäsonge­n.

Nu är det dags för en annan Mats att kliva in i rollen som huvudträna­re för herrlaget som tar sig an Lerkil på hemmaplan på lördag i omstarten efter sommaruppe­hållet.

Det är ingen mindre än Mats Jingblad som återvänder till moderklubb­en där han varit aktiv som både spelare och tränare tidigare.

– Sportrådet kontaktade mig i under sommaren och frågade om jag var intressera­d av tränarjobb­et i Astrio, säger Jingblad och fortsätter:

– Jag bad om lite betänketid och när vi träffades igen tackade jag ja.

SEDAN JINGBLAD SLUTADE som sportchef i Hammarby har han jobbat som instruktör på Aspero.

– Det är utveckland­e att jobba med unga tjejer och killar och fyra av killarna spelar dessutom i Astrio, berättar Jingblad.

Och med svärsonen Robin Sjögren i Astrio har han haft hyfsad koll på laget denna säsongen.

– Jag har varit och tittat på tre seriematch­er och jag såg någon träningsma­tch i vintras. Det känns som att jag har hyfsad koll, säger han.

Jingblad hoppas kunna tillföra sin erfarenhet och sitt sätt att leda ett lag till föreningen.

– Spelarna har berättat att jag har ett lite annorlunda taktiskt upplägg mot vad de är vana vid, säger han och fortsätter:

– Ibland kan det vara svårt att ta sig ur en negativ trend och då kan det vara bra att börja om på en ny kula med nya idéer. Men det tar tid och det måste det få göra.

Han är också en tränare som ställer krav på sina spelare.

– Jag ställer inga omänskliga krav på spelarna men jag tror att man måste ställa krav, att spelarna vill att man ska göra det, säger han och fortsätter:

– Därför måste även jag komma väl förberedd till träningar och matcher så att jag kan ge mycket feedback till spelarna.

På onsdag fyller Mats Jingblad 60 år men ska fira återhållsa­mt tillsamman­s med nära och kära. Innan dess ska han, tillsamman­s med spelarna i BK Astrio, kicka igång höstsäsong­en.

INFÖR HÖSTPREMIÄ­REN ÄR både den nya tränaren och spelarna förväntans­fulla.

– Det är alltid lite spännande att sätta igång igen och se var man står jämfört med de andra lagen. Presterar vi kommer också resultaten att gå vår väg, säger Jingblad och avslutar:

– Målet är att vi ska kravla oss upp på säker mark innan serien summeras.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? Mats Jingblad gör sin första match som huvudträna­re i BK Astrio på lördag och målsättnin­gen är att klara kvar laget i division 3-fotbollen.
Bild: LINDA WEINSTOCK Mats Jingblad gör sin första match som huvudträna­re i BK Astrio på lördag och målsättnin­gen är att klara kvar laget i division 3-fotbollen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden