Hallandsposten

Stabil Engström gick på par i engelskt regn

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Båda Ringenäs-spelarna är bra med efter första dagen på British Open. Julia Engström slog genomgåend­e par under hela dagen, medan Lynn Carlsson gick mer upp och ner till totalt +2.

Första dagen på Royal Lytham St Annes utanför Blackpool bjöd på typiskt engelsk väder med en hel del regn. Trots det kunde Julia Engström och Lynn Carlsson från Ringenäs slå fina scorer.

Julia Engström var fjärde bästa svenska tillsamman­s med Anna Nordqvist på 72 slag, banans par. Engström slog inte en enda bogey under hela rundan och ligger inför andra dagen på en delad 45:e plats.

– Jag är väldigt nöjd. Det gäller att hålla i bollen på den här banan. Jag brukar slå väldigt mycket mot flaggor men nu slog jag mig lite längre ifrån. Jag fick lite längre birdieputt­ar men ville spela säkrare. Och när jag missade räddade jag upp det. Det var skönt, säger hon till TT efter rundan.

DET ÄR ANDRA gången Engström spelar The Open. Hon lärde sig väldigt mycket när hon spelade den, och två andra majortävli­ngar, för två år sedan.

– Den här gången hör jag hemma här. Jag har lärt mig hur jag ska lägga upp en strategi, säger hon till TT.

Lynn Carlsson är lite längre ned i resultatli­stan, men är även hon bra med. En fairwaybun­ker på sjätte hålet ställde till det en del och resulterad­e i en dubbelboge­y. Två bogeys på hål tio och fjorton samt två birdies på hålen åtta och femton gjorde att Lynn slutade dagen på +2.

– Det finns inte jättemycke­t att säga om spelet och scoren men självklart hade man önskat att den var lägre. Men jag fick lite för få green-träffar och för få birdieläge­n. De lägen till en birdie som jag hade satte jag, säger Carlsson.

Lynn gör sin majordebut men lyckades hålla nerverna i styr under första dagen.

– Jag hade ju förberett mig ganska bra i veckan och lite nervös vill jag alltid vara för då vet jag att jag är beredd. Det är klart att det kändes speciellt när man peggade upp men sedan gick resten på ren rutin.

Minjee Lee från Australien leder tävlingen på -7 efter sex birdies, en eagle och en bogey under första rundan. Bästa svenska är Madelene Sagström på en delad 12:e plats, 3 under banans par.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON / ARKIV ?? STABIL FÖRSTA DAG. Ringenäs Julia Engström gick första dagen på par, efter att ha gjort par på samtliga hål.
Bild: JOHAN PERSSON / ARKIV STABIL FÖRSTA DAG. Ringenäs Julia Engström gick första dagen på par, efter att ha gjort par på samtliga hål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden