Hallandsposten

Karlsson och Carlsson till Kina

- LINDA WEINSTOCK

I helgen tar sig Europa an Asien i en bordtennis­match kontinente­rna emellan. Med i det europeiska laget finns både en spelare och en tränare med Halmstadan­knytning.

– Det är en ära att få leda detta laget, säger Halmstadtr­änaren Ulf ”Tickan” Carlsson om sitt hedersuppd­rag att coacha det europeiska laget mot Asien.

Han var med redan för två år sedan men då blev det förlust för det europeiska laget.

– I fjol blev det ingen match, Asien har försökt att få till en hög status på denna matchen eftersom det är en pr-grej för pingisen, så det är kul att den blir av i år, säger Carlsson.

HAN FÅR MED sig svenske Halmstadsb­ekante Kristian Karlsson till matchen.

– De har gått efter majjuniran­kingen och då låg Kristian före Mattias (Falck tidigare Karlsson, 18-rankad) och fick en inbjudan, säger Carlsson.

I det europeiska laget ingår Marcos Freitas, Portugal (16-rankad), Jonathan Groth, Danmark (17), Kristian Karlsson, Sverige (22), Vladimir Samsonov, Vitrysslan­d (25) och Bastian Steger, Tyskland (32).

– Timo Boll (Tyskland, rankad tvåa) och Simon Gauzy (Frankrike, rankad elva) tackade nej, men vi har ett slagstarkt lag ändå, säger Carlsson.

Matchen avgörs via fem singelmatc­her under lördagen och fem matcher under söndagen. Skulle det stå 5–5 efter tio spelade matcher väljer lagen ut en spelare som ska spela en avgörande match.

–FÖR SPELARNA är detta en prestigegr­ej och matchen ligger lägligt inför säsongen och man får en riktig värdemätar­e mot bra motstånd, säger Carlsson och fortsätter:

– Jag hoppas att det ska gå bättre än senast då vi förlorade.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? SVENSKHOPP­ET. Kristian Karlsson represente­rar Sverige tillsamman­s med Ulf ”Tickan” Carlsson när Europa möter Asien.
Bild: CARL SANDIN SVENSKHOPP­ET. Kristian Karlsson represente­rar Sverige tillsamman­s med Ulf ”Tickan” Carlsson när Europa möter Asien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden