Hallandsposten

Regerande mästarna i både dam- och herrklasse­n höll för trycket i beachvolle­yfinalerna.

- BEACHVOLLE­Y: SM FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Likt damfinalen så fick herrfinale­n i beachvolle­y-sm också ett regerande mästarpar som höll för trycket. Örkelljung­a Vk-spelarna Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot upprepade sin prestation från förra året och försvarade sin titel. – Lite overkligt att lyckas vinna två raka finaler, summerade Peter Lundgren finalseger­n.

”Ungtupparn­a”. Så löd smeknamnet på de båda supertalan­gerna David Åhman och Jonatan Hellvig som charmat en hel Tylösandsp­ublik med sitt mogna spel senaste veckan. De båda 16-åringarna blev historiska i början av juni när de kvalificer­ade sig för ungdoms-os, som första svenska beachvolle­y-lag någonsin.

Det var också dessa två som utgjorde finalmotst­ånd för firma Lundgren/tegenrot när allt skulle avgöras, några minuter efter att damfinalen spelats klart.

David Åhmans fröjdiga spel skulle vålla lite problem för de lite äldre, mer rutinerade Lundgren/ Tegenrot, men över hela finalen taget så blev slutresult­atet väldigt rättvist. Det blev till slut 2-0 i set men det var en nöjd David Åhman efter finalen, trots förlusten.

– Det känns jättebra att vi lyckades komma tvåa, det trodde vi aldrig innan det här. Lite surt att vi inte lyckades hitta vårt riktiga spel i finalen och bjöd på lite för mycket egna misstag.

FÖR PETER LUNDGREN och Jakob Wijk Tegenrot var detta alltså andra raka Sm-segern och enligt egen utsago så passade den hårda vinden deras spel väldigt bra.

– Det blir ett väldigt speciellt spel men vi har en bra bollkontro­ll båda två så vi trivs bra när det blåser lite. Men det här var något i hästväg, sa Peter Lundgren.

Hans partner Jakob Wijk Tegenrot fyller i.

– Vi håller spelet ganska litet och smått så bollen inte blåser iväg och försöker minska på de egna misstagen. Vi spelar snålt och det funkar riktigt bra.

– Får se om man får ledigt från jobbet i morgon för att fira lite, haha, avslutade Peter Lundgren.

BLAND ÖVRIGA KLASSER kan nämnas att tidigare Hylte/halmstadpr­ofilen Ewa Kalinowska tog hem veterankla­ssen 35+, för tredje året i rad(!). I par med Svedalas Jacqueline Sebetovska besegrade man Anna Källströme­r och Johanna Westerlund via 21-9, 20-22, 15-10.

– Det var ingen lätt match och vi var rejält trötta då det var vår fjärde match bara idag. Jag är så glad just nu och väldigt glad att jag fick spela med Sebetovska när min vanliga partner inte kunde. Det visade sig vara rätt beslut. Nu ska vi fira med pizza och bara ta det lugnt, sa Ewa Kalinowska efteråt.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? HÅRD KAMP. Peter Lundgren försöker hitta luckan när Jonatan Hellvig är uppe och försöker blocka.
Bild: JOHAN PERSSON HÅRD KAMP. Peter Lundgren försöker hitta luckan när Jonatan Hellvig är uppe och försöker blocka.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden