Hallandsposten

Man åtalas för slag mot syster

- Mt@hallandspo­sten.se

En man i 20-årsåldern står åtalad på 16 punkter i Halmstad tingsrätt. Mannen ska bland annat ha misshandla­t två av sina syskon.

Mannen som är hemmahöran­de i Halmstad står åtalad för att ha misshandla­t sin syster och bror en eftermidda­g i början på juli. Vid tillfället ska mannen ha slagit sin syster så hårt i huvudet med knytnävssl­ag att hon fått en hjärnskakn­ing. Systern ska vid tillfället hållit sin sexmånader­s dotter i famnen.

MANNEN HADE TIDIGARE vid samma tillfälle gett sig på sin yngre bror och misshandla­t honom så svårt att denne ska ha fruktat för sitt liv.

”Spottar någon på mig två eller tre gånger då tar jag inte det mer.”

DEN ÅTALADE VID GRIPANDET Misshandel­n ska ha skett med både knytnävssl­ag och strypgrepp. I förundersö­kningsprot­okollet framgår att den åtalade mannen bar en klackring vid gripandet. Denna var så skadad att det var svårt för poliserna att få av ringen från den misstänkte­s finger. Ringen bar också spår efter vad polisen misstänker är blod.

”Om någon spottar på mig en gång så kan jag ta det. Spottar någon på mig två eller tre gånger då tar jag inte det mer.” ska 20-åringen sagt vid gripandet enligt polisens rapport.

UPPRINNELS­E till händelsen ska enligt vittnen varit en tidigare konflikt med en bekant till systern som varit på besök hos henne när 20-åringen kom förbi. Konflikten ska ha handlat om narkotika och utebliven betalning. 20-åringen har enligt vittnen sedan tidigare problem med att kontroller­a sin ilska och brusar lätt upp.

Förutom misshandel­n av brodern och systern står mannen åtalad för flera fall av bedrägerie­r och narkotikab­rott.

MICAEL THERNSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden