Hallandsposten

Bokmässan i Haverdal gick av stapeln för fjärde gången

- MICHAEL LARSSON

För fjärde året i rad anordnades Haverdals bokmässa. Boksamtal, lotteri, signering och fika stod på schemat när ett hundratal besökare hade samlats på Haverdals camping under lördagen.

I år hölls bokmässan i två festtält vid entrén till campingpla­tsen och många hade tagit sig dit för att njuta av en dag i litteratur­ens tecken. För paret Patrik och Lena Jönsson från Åsa var det fjärde året som de besökt bokmässan.

– Det här är ett jättebra initiativ. Man får en inblick i böckerna som man kanske inte annars hade fått om man gått på stan och köpt dem, säger Lena Jönsson.

HAVERDALS BOKMÄSSA TOG form när initiativt­agaren Anna-lena Nilsson satt och spånade vad som förknippas med camping.

– Jag letade efter något som gick att kombinera med campingen. Den här platsen är ju annars mycket semester, sol och hav, och då kom jag på att läsning borde passa in perfekt, säger hon.

Från början gick tillställn­ingen under namnet Bokens dag, men i takt med att fler fick upp ögonen för den kom den att utvecklas till en regelrätt bokmässa.

På den fjärde upplagan medverkade ett tiotal författare, varav de flesta har koppling till antingen Haverdal eller Halland. Några av de mest namnkunnig­a var föreläsare­n och bandyprofi­len Kenth Hultqvist, även känd från Mästarnas mästare, och manusförfa­ttaren Johan Rosenlind som ligger bakom den populära Tv-serien ”Vår tid är nu” – som båda är Haverdalsb­or.

EN ANNAN ÅTERKOMMAN­DE besökare var Anna Sickeldal från Bankeryd utanför Jönköping, som tillsamman­s med sin familj besökt samtliga upplagor av bokmässan.

– Första året var det en slump. Vi var här på semester samtidigt som det var Bokens dag, sedan dess har vi börjat komma hit av just den anledninge­n. Hela familjen är bokintress­erad och vi läser väldigt mycket, säger hon. Varför har så många författare kopplingar till Haverdal, tror du?

– Jag har funderat på det själv. Jag tror att det kan ha att göra med närheten till havet, att många kanske är här på semestern och då finner inspiratio­n och ro till att skriva, säger Anna Sickeldal.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? BOKSAMTAL. Manusförfa­ttaren Johan Rosenlind, som ligger bakom den populära Tv-serien ”Vår tid är nu”, var en av årets deltagare.
Bild: JOHAN PERSSON BOKSAMTAL. Manusförfa­ttaren Johan Rosenlind, som ligger bakom den populära Tv-serien ”Vår tid är nu”, var en av årets deltagare.
 ??  ?? FÖRDJUPAND­E. ”Man får en inblick i böckerna som man kanske inte annars hade fått”, tycker besökarna Lena och Patrik Jönsson från Åsa.
FÖRDJUPAND­E. ”Man får en inblick i böckerna som man kanske inte annars hade fått”, tycker besökarna Lena och Patrik Jönsson från Åsa.
 ??  ?? UPPSKATTAD TILLSTÄLLN­ING. Initiativt­agaren Anna-lena Nilsson ligger bakom bokmässan i Haverdal. Här till vänster i bild.
UPPSKATTAD TILLSTÄLLN­ING. Initiativt­agaren Anna-lena Nilsson ligger bakom bokmässan i Haverdal. Här till vänster i bild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden