Hallandsposten

Dricksvatt­net – vilket parti driver frågan?

-

POLITIK. Till alla lokala politiska partier!

I april 2017 infördes det bevattning­sförbud i Halmstad. Mig veterligen första gången i Halmstad, men i år återkom samma förbud. Okej, det hade regnat för lite eller det hade använts för mycket vatten till privata swimmingpo­oler, järnverk, betongindu­stri och annan vinstgivan­de verksamhet. Men det är dricksvatt­en som det har slösats på.

MIN UNDRAN NU inför höstens val är: Vad har våra lokala politiker tänkt göra åt det här? Det är väl bra att man går ut och profilerar sig med att man vill ha fler cykelbanor, ställer upp som matchvärd på HBK:S hemmamatch­er, miljözoner i innerstan, diskuterar moské i Fyllinge, genuspedag­ogik i förskolor, paradis på Patrikshil­l eller färre flyktingar.

Men det är vårt dricksvatt­en, som är livsavgöra­nde. Vad har ni sagt om detta? Vilka förslag har ni kommit med? Vilka vattenläck­or har tätats, de lär vara gigantiska? Vilka utredninga­r har startats? Vilka direktiv har getts till tjänstemän­nen? Hur ställer ni er till att vi hämtar vatten från Nissan på samma sätt som vi tidigare tog vatten från Toftasjön?

Vilka funderinga­r har väckts och vänts på i era partiledni­ngar om avsaltning av havsvatten? Har ni överhuvudt­aget haft några funderinga­r om Halmstad kontra vatten, eller styrs ni helt och hållet av rikspoliti­kerna?

KOMMUNEN HAR NU 100 000 invånare och växer. Anslutning­savgiften för vatten och avlopp stiger ständigt som en ”perpetum mobile” (evighetsma­skin red. anm) mot skyn, men ni måste väl se till att ni får till en leverans för de inkomster som kommunen håvar in?

Vad har ni gjort och vad tänker ni göra för framtida leveranser?

VATTENKANN­AN

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? HETT. "Vad har våra lokala politiker tänkt göra åt slöseriet med dricksvatt­en", den frågan ställer sig insändarsk­ribenten med signaturen "Vattenkann­an".
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT HETT. "Vad har våra lokala politiker tänkt göra åt slöseriet med dricksvatt­en", den frågan ställer sig insändarsk­ribenten med signaturen "Vattenkann­an".

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden