Hallandsposten

Halmstad Fältrittkl­ubb klara för elitserien

- POVEL ARWIDSON

”Vi visar att vi som klubb är med och fajtas i toppen”

ANDREA BLIXT

Efter bra placeringa­r i det avgörande kvalet i division 1 står det nu klart att Halmstad Fältrittkl­ubb rider i elitserien nästa säsong. – Det känns helt sjukt, det trodde vi aldrig, säger Andrea Blixt, en av ryttarna.

Det var i hästhoppni­ngstävling­en i Lilla Edet i helgen som det blev klart. En seger på lördagen och en fjärdeplac­ering på söndagen gör att HFK slutade fyra i tabellen – och därmed är klara för elitserien.

– Det trodde vi aldrig. Vi har ett bra lag, men de andra lagen är mer rutinerade och har både hästar och ryttare som varit med i elitserien tidigare, säger Andrea Blixt.

De andra lagen i tävlingen inledde också bra på lördagen.

– Vi såg hur flera lag red felfritt, men så lyckades vi också göra det, och ta hem omgången.

På söndagen väntade sedan en svårare klass, med högre höjd på hoppen och tuffare bana.

– Dessutom är också hästarna lite matta under sista dagen, och det brukar vara lite kämpigare, säger Andrea Blixt.

Men Halmstadla­get lyckades knipa en fjärdeplac­ering där – vilket räckte för säkra en elitseriep­lats till nästa säsong.

– Det betyder jättemycke­t, och vi har kämpat för det här hela våren. Det blir ett helt annat sätt att visa upp klubben, där vi visar att vi är med och fajtas i toppen. Vi är en bra ridklub, och har många engagerade, säger Andrea Blixt.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SKRÄLLAGET. Barbro Wiengren, Evelyn Winroth, Caroline Björklund och Andrea Blixt tog tillsamman­s Halmstad FRK till elitserien.
Bild: PRIVAT SKRÄLLAGET. Barbro Wiengren, Evelyn Winroth, Caroline Björklund och Andrea Blixt tog tillsamman­s Halmstad FRK till elitserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden