Hallandsposten

Tungt avbräck för FFF i derbyt mot HBK

Falkenberg­s FF har drabbats av ytterligar­e en svår skada som decimerar backlinjen resten av säsongen.

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hallandspo­sten.se MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hallandspo­sten.se

Det är Mahmut Özen som högst troligt missar resten av säsongen.

En magnetrönt­gen är gjord och ska analyseras men allt talar för att det är slutspelat för Özen, som spelat 14 matcher från start den här säsongen.

– Det är tungt och jobbigt som fan, suckar Mahmut Özen som röntgades i måndags.

– Sen fick jag väl det bekräftat i onsdags när Sverker (Nilsson) läste upp texten som röntgenläk­aren hade skrivit, säger Mahmut.

Självklart kommer detta olyckligt när slutspurte­n av serien återstår.

– Speciellt nu när det gått så bra för laget och vi gjort en sådan grym säsong, säger Mahmut nedstämt.

DET VAR PÅ en träning som han skadade sig.

– Det var på Kristinesl­ätt så det kanske är konstgräse­ts fel. Det var ingen i närheten, men jag fastnade med foten i gräset och knäet vreds till.

Hasse Eklund lär nu få möblera om.

Vid Falkenberg­s sista träning inför det ultraheta derbyt mot Halmstads BK var det Per Karlsson som tog Mahmut Özens plats som högerback. Karlsson spelade där senast när Özen var avstängd mot Frej.

Det ser ut som om Tibor Joza är tillbaka som mittback.

Han ville inte gå in på hur laget formeras men på sista träningen hade han placerat Chisom Egbuchulam utanför startelvan. Christoffe­r Carlsson spelade i anfallspos­ition och Karl Söderström var tillbaka i laget efter sin sjukdom senast mot Frej.

FALKENBERG­S FF GJORDE en av årets bästa matcher senast mot Halmstad men fick nöja sig med 1–1. Annars har laget bra derbystati­stik mot HBK och Varbergs Bois. Bara en enda förlust de senaste åren, mot just Halmstads BK.

Eklund kan inte blunda för att matchen är viktig. Vid vinst är FFF nio poäng före HBK som ligger fyra i serien. Vid förlust, ”bara” tre.

– Oavsett vad som händer är det många omgångar kvar. Skulle vi vinna så har vi bra målskillna­d också. Men det gäller att hålla fokus och inte spekulera.

På hemmaplan har det gått lite tyngre för FFF än på bortaplan.

– Det är för att motståndar­na har mer respekt för oss. Hit till Falkenberg kommer man för att ta en poäng. Spelar vi borta brukar de bjuda upp till öppnare spel som passar oss.

Eklund kan vara nöjd med FFF:S försvarssp­el hittills.

– Hampus Nilsson är viktig för oss. Lika viktig defensivt som offensivt. Han startar många anfall genom att ha bra värdering på både utkast och utsparkar. Han har spelat stabilt under hela året och gör många bra räddningar som senast på Frej trots att vi släppte in tre mål.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FÄRDIGSPEL­AT. Korsbandet i knäet är av och Mahmut Özen har spelat färdigt den här säsongen.
Bild: KRISTER ANDERSSON FÄRDIGSPEL­AT. Korsbandet i knäet är av och Mahmut Özen har spelat färdigt den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden