Hallandsposten

Sd-affisch i betong fick påhälsning

- MICHAEL LARSSON 010-471 51 50 ml@hallandspo­sten.se

Redan första natten efter att Sverigedem­okraterna i Halmstad placerat ut valaffisch­er i betong slog vandalerna till med sprejflask­or. Även andra partiers valplakat blev förstörda i attacken.

Det var under onsdagen som SD i Halmstad presentera­de sin lösning på problemati­ken med förstörda eller stulna valaffisch­er. Tre ton tunga betongbloc­k, med partiets budskap på, placerades ut på ett tiotal platser i Halmstad.

Men redan under första natten blev en av betongaffi­scherna föremål för skadegörel­se. Könsord och svordomar hade sprejats på ett av betongbloc­ken. ”Fuck SD” stod det i svarta bokstäver på en av blockets sidor.

PRECIS SOM TIDIGARE så är det inte bara Sverigedem­okraternas valplakat som blivit vandaliser­ade. Även Centerpart­iets, Vänsterpar­tiets och Moderatern­as valaffisch­er blev förstörda i attacken.

SD är däremot det parti i Halmstad som valt att gå ett steg längre när de satsade på ”affischer” i betong – som alltså inte ens fick vara ifred en natt.

– Vi har koll på det och har en person som ska dit och åtgärda förstörels­en. Det viktigaste är att vår markering – stenen – står kvar, sedan får de göra vad de vill, säger Fabio Ishaq, ordförande i SD Halmstad.

ENLIGT FABIO ISHAQ är betongbloc­ken förbehandl­ade på ett sätt som gör att sprejfärg inte fastnar på materialet. Finns det inte en risk att ni trappar upp det här?

– Nej, det tror jag inte. Vi vill inte provocera folk, vi vill tala i klartext. Det här är en attack mot demokratin, säger Fabio Ishaq.

 ?? Bild: MICHAEL LARSSON ?? VANDALISER­ING. Attackerna mot valaffisch­er har varit ett återkomman­de problem under sommaren. SD:S lösning – betongbloc­ken – fick inte ens vara ifred i ett dygn.
Bild: MICHAEL LARSSON VANDALISER­ING. Attackerna mot valaffisch­er har varit ett återkomman­de problem under sommaren. SD:S lösning – betongbloc­ken – fick inte ens vara ifred i ett dygn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden