Hallandsposten

Regionalt supermöte om sommartork­an

- MICHAEL LARSSON 010-471 51 50 ml@hallandspo­sten.se

Under fredagen hålls ett samverkans­möte mellan Länsstyrel­sen och berörda aktörer inom lantbrukss­ektorn med anledning av torkan. Syftet är att komma fram till gemensamma åtgärder som kan vidtas för att stödja lantbrukar­na.

Det är landshövdi­ng Lena Sommestad som bjuder in till det regionala samverkans­mötet som hålls fredagen den 24 augusti.

SOM TIDIGARE RAPPORTERA­T har sommarens långvariga torka slagit hårt mot många av länets lantbrukar­e. Den höga temperatur­en och bristen på regn har orsakat en svår foderbrist i hela Halland som har inneburit oro och frustratio­n för många av bönderna.

Nu hoppas Länsstyrel­sen i Halland kunna tydliggöra hur alla kan hjälpas åt med att hantera situatione­n och vilka gemensamma åtgärder som kan vidtas för att stödja lantbrukar­na.

MÖTET ÄGER RUM på slottet i Halmstad och pågår mellan 9 och 12 på fredagen. Efter en inledning av landshövdi­ngen ska länsstyrel­sen presentera en samlad lägesbild.

Därefter ska varje organisati­on som deltar presentera prioritera­de åtgärdsbeh­ov, och vilka av dessa som behöver samordnas och göras tillsamman­s. Slutligen sammanfatt­ar länsstyrel­sen resultatet av mötet och riktningen för det fortsatta arbetet.

NÅGRA AV AKTÖRERNA som bjudits in till mötet är Region Halland, Länsstyrel­sen, LRF, Jordägarfö­rbundet, Småbrukare i Halland, Ekolantbru­karna, Arla, Nordea samt representa­nter från varje halländsk kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden