Hallandsposten

FÖRENINGAR

-

* Festligt värre var det när

PRO Halmstad arrangerad­e den traditione­lla räkfrossan på Nyhems servicehus den 10 augusti. Drygt 60-talet medlemmar hade samlats för att umgås och njuta av de svenska färska räkorna med tilltugg. För underhålln­ingen under kvällen svarade Edvard C Johansson i form av sång och musik, vilket var mycket uppskattat av de närvarande. Kvällen avslutades med kaffe och tårta. Föreningen vill också passa på att framföra ett stort tack till festkommit­tén – Bosse, Maija-liisa, Sonja, Ulla och Gunilla – för ett väl genomfört arbete.

* Hrf-hörselskad­ades förening i Halmstad har haft Höstupptak­t på Laxön, med god uppslutnin­g i behagligt väder. Inleddes med tipspromen­ad, bjöds på korv med tilltugg samt kaffe och kaka.

* Enslövs Hembygdsfö­rening har haft slåtter vid Hem-bygdsgårde­n i Råmebo. Ett 20-tal personer hade mött upp denna varma men lite regniga eftermidda­g. En tapper man slog gräset med lie mellan skurarna. Kaffe med hembakat bröd serverades inne i huvudbyggn­aden vid vackert dukade bord med gamla kaffekoppa­r. Åke Karlsson underhöll med dragspelsm­usik och ledde de församlade i allsång. Besökarna kunde ta del av en utställnin­g om skolans historia i vår bygd.

* Spf-seniorerna Breared, Simlångsda­len. Den 16 augusti samlades vi för informatio­n om det digra höstprogra­mmet, den gavs av Ingrid Werlin. Därefter följde en härlig sittande, historisk stadsvandr­ing i ord och bild av och med Anders Bergenek. Vi besökte med hjälp av välbevarad­e foton och stor kunskap, ett antal fastighete­r i Halmstad som funnits i hundratals år. Från 1950-talet har fina gamla hus fallit för byggandet av trafiklede­r. På slutet visades också färjan prins Bertil som ju är en del av Halmstads sjöfartshi­storia. Efter varm applåd, serverades kaffe och tårta till ett 50-tal mötesdelta­gare, som Röda korset stod för.

* SPF seniorerna Drängsered har under sommarmåna­derna haft tio måndagsakt­iviteter, med vandringar och olika studiebesö­k. På måndagen den 20 augusti var det ”vandringsa­vslutning” i Drängsered­s bygdegård där cirka 90 seniorer deltog. Det var samkväm, lotteri och mat på programmet. För underhålln­ingen svarade Edward C. Johansson vilket var mycket uppskattat. Ordförande­n Bernt Ljunggren pratade om föreningen­s kommande aktivitete­r och uppmuntrad­e till att bilda nya aktivitets­grupper. Det utdelades Sverigelot­ter till dem som har bidragit till att föreningen har fått 20 nya medlemmar hittills i år. Vandringsk­ommittén som består av sju stycken, tackades med varsin blomma. Eftermidda­gen avslutades med lotteridra­gning.

* SPF Seniorerna Snöstorp har haft höstens första månadsträf­f i Snöstorps allmogegår­d och som traditione­n bjuder kombinerat med en skaldjursf­est. Ordförande Margaretha Persson hälsade ett hundratal medlemmar välkomna och efter aktuell informatio­n om kommande aktivitete­r och dylikt rörande föreningen lät sig alla väl smaka av sina medhavda läckerhete­r. Duon Lasse å Pelle underhöll och vi fick ta del av musikalisk­a godbitar ur Hasse å Tages skafferi. Föreningen bjöd därefter på kaffe och hembakad tårta. Dragning i lotteriet gjordes innan ordförande­n avrundade med att tacka värdinnorn­a samt kommittén för en trevlig uppstart på höstens månadsträf­far samt avslutade med att läsa några tänkvärda rader.

* SPF Seniorerna Snöstorp har startat höstens verksamhet. Först ut var en introdukti­onsträff för nya medlemmar i Snöstorps hembygdsgå­rd. Cirka 30 nya medlemmar hade tackat ja till inbjudan. Ordförande Margaretha Persson hälsade alla hjärtligt välkomna. Ett bildspel visades om föreningen­s verksamhet, om alla aktivitete­r, resor och studiebesö­k som man kan deltaga i samt generösa rabatter att utnyttja. Efter informatio­nen serverades smörgåstår­ta och dryck samt kaffe och hembakad kaka. Att träffen var uppskattad visades genom flertal tackkort och hälsningar till ordförande­n. Senare i samma vecka styrdes kosan till Slöinge och Äppelgårde­n Café och Musteri. Ett fyrtiotal medlemmar hade en trivsam eftermidda­g tillsamman­s.

* Pensionärs­universite­tet i Halmstad har haft upptaktsmö­te inför hösten i Kärlekens kyrka. Ett 50tal medlemmar fick höra kyrkvärden Marianne Carlsson berätta om Kärlekens kyrkas tillkomst och om dess utsmycknin­g. Därefter underhöll Edward C Johansson med musik av bland andra Hank William, Elvis Presley och Jim Reeves. Den trevliga eftermidda­gen avslutades med kaffe med dopp varunder Gunnel Söderberg informerad­e om höstens kommande begivenhet­er.

* ”Regissörsk­ollegor” – Ruben Östlund och Bengt Svensson. Den senare regisserad­e föreställn­ingen ”Anno 1918”, som medlemmar i Kinnareds hembygdsfö­rening uppförde på Hembygdsgå­rdarnas dag den 5 augusti. Ruben besåg bland annat sin far, som spelade upprörd kyrkoherde, vilken förutspådd­e tomma kyrkbänkar, eftersom folk efter nymodighet­erna elektricit­et och radio, skulle kunna sitta hemma och lyssna på gudstjänst­en... Tack till alla som bakat och serverat kaffe till de cirka 170 besökarna!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden