Hallandsposten

En Emmy till varje pris

VOLLEYBOLL: 23-ÅRIG AMERIKANSK­A KLAR FÖR HYLTE/HALMSTAD

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Emmy Allen heter det senaste tillskotte­t i Hylte/halmstads damlag.

Hon är 23 år och kommer från Seattle i USA och har spelat collegevol­leyboll på hög nivå.

– Jag har spelat volleyboll på Gonzaga i Washington och beachvolle­yboll på Louisiana State, säger den amerikansk­a vänsterspi­kern som nyss landat i Sverige och i Halmstad.

Allen inledde volleyboll­karriären vid 8 års ålder och när hon fyllt 21 år testade hon på att kombinera volleyboll­en med beachvolle­yboll.

Hon mäter 188 centimeter i strumpläst­en och kommer att bli en viktig kugge i Hylte/halmstad.

Men hur blev det egentligen Sverige och de svenska silvermeda­ljörerna?

– JAG VAR i Kalifornie­n och hade bara spelat beachvolle­yboll när jag kände att jag verkligen saknade volleyboll­en och ville fortsätta spela, säger Allen och fortsätter:

– Jag har sedan jag började med volleyboll velat spela som proffs i ett lag och i Hylte/halmstad får jag chansen att förverklig­a den drömmen.

Något som nye damtränare­n Dick Runesson är mycket nöjd över.

– Emmy var det första toppnamnet på min lista över spelare jag verkligen ville ha. Men det är sällan man får som man vill med sina toppnamn, säger han och fortsätter:

– Jag är verkligen glad att hon ville komma hit och jag tror att hon kommer att passa in bra i laget.

RUNESSON beskriver Allen som en allroundsp­elare som kan det mesta. – Hon är en stabil servemotta­gare, en bra defensiv spelare och hon har en förmåga att anpassa sitt anfall efter motståndet, säger han. – Hon kan slå hårt, rulla, slå över axeln, ja allt. – Det var faktiskt hennes agent som hörde av sig och skickade henne till oss. Hon har en svensk agentur som amerikansk spelare och det är unikt, säger Runesson. Under torsdagen fick 23-åringen möjlighet att träffa sina nya lagkamrate­r i Hylte/halmstad och delta under den första träningen i den nya klubben.

– Det känns bra och tjejerna har välkomnat mig in i laget, säger hon.

Hon stod högst upp på listan över spelare som damtränare Dick Runesson ville ha till Hylte/halmstad. Och nu har en riktig amerikansk Emmy levererats till volleyboll­klubben.

MEN TROTS EN gyllene Emmy i laget är inte klubben klara på spelarsida­n ännu.

– Vi letar efter någon spelare till. Spelarna vi har i truppen håller en hög kvalité men ytterligar­e spets är aldrig fel, säger Runesson och fortsätter:

– Vi tittar på spelare som passar in i vårt koncept eftersom vi vill ha utveckling, inte inveckling.

Emmy Allen är damlagets andra nyförvärv för säsongen 2018/19. Det första presentera­des i förra veckan i form av amerikansk­a spikern Annie Reiswig.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? GULDKORN. Amerikansk­a vänsterspi­kern Emmy Allen, 23, är klar för Hylte/halmstads damlag kommande säsong.
Bild: LINDA WEINSTOCK GULDKORN. Amerikansk­a vänsterspi­kern Emmy Allen, 23, är klar för Hylte/halmstads damlag kommande säsong.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden