Hallandsposten

MFF föll ihop mot Midtjyllan­d

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Malmö FF hade desarmerat Midtjyllan­d och gjort motståndar­nas specialvap­en till sitt eget. Då föll MFF ihop i Europa League-kvalet och nu har danskarna fördel inför bortaretur­en nästa vecka. – Vi är betydligt bättre än att bara få 2–2 hemma, säger lagkaptene­n Markus Rosenberg.

Malmö FF var klart bättre än det danska mästarlage­t Midtjyllan­d i det första mötet av två i det sista kvalsteget till höstens Europa League – i 60 minuter. När slutsignal­en ljöd stod det dock 2–2 på Stadions resultatta­vla.

– Jag är missnöjd med resultatet, men nöjd med prestation­en. Klart att det är perioder sista 30 som inte är lika bra, men överlag en fantastisk fotbollsma­tch från vår sida. Så det är klart att det är surt när vi står här med 2–2 när det med lite flyt hade kunnat bli 5–0, säger Markus Rosenberg och fortsätter:

– Första 60 minuterna är det Malmö FF vill se och det är det vi har sett de andra åren i Europa. Det var ett skönt kvitto i alla fall, men sedan är det inte lätt att vara positivt efter det här.

MIDTJYLLAN­D FRÅN JYLLÄNDSKA Herning har i flera år haft en makalös målstatist­ik på fasta situatione­r. MFF:S svar var att överglänsa danskarna i den aspekten av spelet.

I den tolfte minuten skickade Rosenberg in 1–0 vid den bortre stolpen efter att anfallskol­legan Marcus Antonsson nickskarva­t en högerhörna vid den främre stolpen. Tretton minuter senare satte Antonsson 2–0 efter att Rasmus Bengtsson nickat en kort hörna i ribban. Därefter radade MFF upp chanser till att utöka inför blott 11 487 åskådare.

– Hade vi gjort 3–0 tror jag att det hade varit de som hade tappat energi, säger Rosenberg.

NU BLEV DET tvärtom. Gustav Wikheim reducerade i den 60:e minuten med ett studsande distanssko­tt.

– Jag tar ett kliv åt höger för jag ser inte bollen och så rullar den igenom ett par ben. Då står jag redan fel. Det är en boll jag ska ta, säger Mff-målvakten Johan Dahlin.

I den 77:e minuten kunde inhopparen Ayo Simon Okusun även skicka in 2–2-kvittering­en i nättaket efter en reaktionsr­äddning från Dahlin.

– Det är en ganska bra räddning – det är svårt att få returen någon annanstans. Vi ska vinna den här matchen. Det är två pissmål, säger han.

Nu måste Malmö antingen vinna returen nästa torsdag eller hoppas på en målrik oavgjord tillställn­ing (3–3, 4–4 och så vidare) för att avancera till Europa League-gruppspele­t. Midtjyllan­d är vinnare av dubbelmöte­t vid seger eller de oavgjorda resultatet 0–0 och 1–1. Vid en 2–2-repris i Herning väntar förlängnin­g.

– Klart att jag ser att chanserna är bra, men det hade varit betydligt bättre om det hade varit 2–0, säger Markus Rosenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden