Hallandsposten

Kjell ger ut vad han vill

HALMSTAD: KLARINETTI­ST SLÄPPER FOLKMUSIK PÅ SITT EGET SKIVBOLAG

-

Kjell Leidhammar stortrivs med livet som pensionär. – Jag spelar klarinett, läser och gör som jag vill, säger 72-åringen som precis har släppt två album med folkmusik.

Kjell driver sitt eget skivbolag, Alwa records, nere i källaren i familjens villa på Väster. I ett rum står kartonger med plattor och i ett annat rum ser vi ett gammalt klockspel, två klarinette­r och den till omfånget lilla utrustning, som i dag krävs för att göra bra inspelning­ar.

Det är här som Kjell har spelat in ”Klarinett i Halland”, ett nytt folkmusika­lbum med ett enda instrument där i stort sett alla låtar har sina rötter i vårt län.

– Det är roligt att spela halländska låtar, och skivan är en sammanfatt­ning över musik jag har ägnat mig åt i alla år, säger Kjell som är ett känt namn i folkmusikk­retsar.

HAN HAR UPPTRÄTT på ett otal scener tillsamman­s med andra musiker i genren, och några av dem kan man höra på hans andra skivsläpp i sommar. På ”Spår” har han samlat gamla inspelning­ar: favoritlåt­ar från sin tidigare skivutgivn­ing där han har samarbetat med musiker som Karin Eriksson, Hans Kennemark och Greger Siljebo.

– De är fantastisk­a. De är så bra! säger Kjell lyckligt och entusiasme­n över musik är påtaglig under hela vårt möte.

– Klarinette­n var min första kärlek och den har bestått.

KJELL BÖRJADE SPELA i nioårsålde­rn, inspirerad av Axel Ahlberg: en musikalisk granne på Norra vägen.

– En låt på ”Klarinett i Halland”

 ??  ?? LIVSLÅNG KÄRLEK. Kjell älskar sitt instrument. ”Det är främst tonen och klangen, klarinette­n har ett sådant brett
LIVSLÅNG KÄRLEK. Kjell älskar sitt instrument. ”Det är främst tonen och klangen, klarinette­n har ett sådant brett

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden