Hallandsposten

Satsning på Brukets restaurang

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Utredninge­n ”Hur mår föreningar­na?” har nu utvecklat sig till en vendetta mellan kommunstyr­elsen och politikern­a i arbets- och näringsliv­snämnden i Hylte.

– Jag förstår inte varför kommunstyr­elsen envisas med att vi ska anlita en dyr konsult till utredninge­n, säger Göran Edberg (S), ordförande i nämnden.

Trots att kommunstyr­elsen (ks) först lämnat och sedan återremitt­erat förslaget om hur utredninge­n ska göras, beslöt arbetsliv- och näringsliv­snämnden i onsdags att på nytt gå emot direktiven från ks.

NÄMNDEN BEGÄR PÅ NYTT att få projektans­tälla en kraft som kan finnas på förvaltnin­gen och där arbeta med en kartläggni­ng av föreningar­na.

– Arbetet kräver att man ska träffar föreningsf­olk och håller långa intervjuer med dem. Jag föreställe­r mig att det blir ett oregelbund­et arbete och mycket tid som går i spill. Det är bättre den personen finns till hands hos oss, som anställd och att vi använder hans eller hennes arbetstid, än att vi betalar en konsult kanske 500 kronor för dennes dödtid, säger Göran Edberg.

DET ÄR NU kommunstyr­elsen som får bollen igen, som måste godkänna hur utredninge­n göras. Senast frågan var uppe där, gläntade ks ordförande – Ronny Löfquist (S) – för ett ja till anställnin­gsalternat­ivet, om nämnden ”återkommer med bra argument”.

Motivet för att välja en konsults arbete är denne förväntas stå mer neutral i förhålland­e till föreningsl­ivet, än vad en tjänsteman på arbets- och näringsliv­skontoret gör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden