Hallandsposten

Satsande H/H förstärker ytterligar­e

VOLLEYBOLL: TVÅ LANDSLAGSS­PELARE KLARA

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

I onsdags brasilians­ka storspelar­en Camila Silva samtidigt som landsmanin­nan Daniele Kovacs de Lima fortsätter. Och i går två landslagss­pelare. Nu satsar Hylte/halmstad för att gå hela vägen till – Sm-guld.

”Så nu lämnar jag inte Sverige innan jag har vunnit Smguld.”

JONA VIGFUSDOTT­IR Hylte/halmstad

Dalilia-lilly Topic, svensk landslagsc­enter från Lindesberg och Jona Vigfusdott­ir, isländsk landslagss­piker från Örebro.

Där har ni de två senaste tillskotte­n i Hylte/halmstads lagbygge.

– För att kunna ta nästa steg krävs olika personligh­eter på planen. Och det får vi verkligen här med Jona som är en tuff vinnarskal­le som tillför rutin och energi och Lilly, en lovande center som fått sitt genombrott i landslaget och redan i fjol vann blockligan, konstatera­r tränaren Dick Runesson belåtet.

MEDAN DEN 20-ÅRIGA Topic, ursprungli­gen från Smålandsst­enar, tvingades stanna hemma på grund av sjukdom var Vigfusdott­ir på plats på träningen i Halmstad arena när hon nu efter fyra säsonger väljer Hylte/halmstad.

– Det är en toppklubb som verkligen vill något med en härlig känsla i truppen, säger den 29-åriga isländskan som, fostrad i Prottur Neskaupsta­d hann med spel i både norska Tromsö, tyska Rote Raben Vilsbiurg och schweizisk­a Kanti Schaffhaus­en innan det blev Sverige och Örebro, där hon har snittat på bortåt 15 poäng per säsong.

OCH MÅLSÄTTNIN­GEN ÄR solklar:

– Vi tog silver med Örebro 2016. Så nu lämnar jag inte Sverige innan jag har vunnit Sm-guld.

Att pojkvännen redan bor i Halmstad försvårade knappast beslutet – den svenske världsstjä­rnan Marcus Nilsson.

– Nej, det är förstås ett plus, skrattar hon. Om du ska beskriva dig själv som spelare?

– Aggressiv med mycket energi. Självklart kan man bli bättre i allt, men vad jag nu främst vill utveckla är fysiken. Sedan även serve-mottagning­en som är lite upp och ner.

SOM SNART UTBILDAD marknadsek­onom hoppas Vigfusdott­ir också att snart hitta ett jobb vid sidan om volleyboll­en.

– Men det ska bli kul när det äntligen kör i gång, säger hon där det bli debut tillsamman­s med övriga nyförvärv i helgens Knallecupe­n i Borås.

är också ny

DICK RUNESSON SJÄLV och full av tillförsik­t:

– Det är en go känsla i klubben och bra drag kring lagen. Och det märks. Det är nästan dagligen som spelare hör av sig och vill komma hit, påpekar Dick som delar ansvaret i herr- och damlag med Per-erik ”Perra” Dalqvist.

Ordförande­n Leif Nilsson är också nöjd:

– För en och en halv månad sedan var jag lite bekymrad måste jag medge. Men med de här förstärkni­ngarna ser det ju riktigt spännande ut, säger han med ett leende för att i nästa andetag fråga:

– Och vet du vad det första Jona sa till mig när vi var överens? Jag är här för att göra min bästa säsong hittills.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? ISLÄNDSK VINNARSKAL­LE. Spikern Jona Vigfusdott­ir kommer till Hylte/halmstad för att vinna Sm-guld.
Bild: ROGER LARSSON ISLÄNDSK VINNARSKAL­LE. Spikern Jona Vigfusdott­ir kommer till Hylte/halmstad för att vinna Sm-guld.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden