Hallandsposten

Krögare vill lyfta Brukets restaurang

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

MWM Events tar över driften av Stora Ensos restaurang i Hyltebruk.

På måndag slår den nygamla restaurang­en upp sina portar.

– Anledninge­n till att vi väljer att satsa på Stora Enso är i själva verket att vi länge har efterlyst fler fasta projekt. I dag bedriver vi i huvudsak catering men det är ett område som går lite upp och ner, säger Mikael Wallin, vd för MWM Events.

Restaurang­en genomgår en renovering.

– Den behöver fräschas upp och det är viktigt att vi får sätta vår egen prägel interiört. Gästerna kommer nog inte att känna igen lokalen, säger han.

att utöka

MWM EVENTS KOMMER utbudet av maträtter.

– Det kommer liksom tidigare att finnas några husmansalt­ernativ men vi kommer även att fylla på med pastarätte­r och några andra kalla rätter.

Den nya restaurang­en kommer i huvudsak att rikta sig till de anställda på Bruket och till andra närliggand­e företag.

– Men vi vill nå ut med budskapet att restaurang­en även är öppen för externa matgäster. Vi kommer även att erbjuda utkörning av luncher * Krögaren Mikael Wallin driver sedan 2000 MWM Events i Halmstad tillsamman­s med sin bror Magnus Wallin. * Eventföret­aget omfattas av två bolag – MWM Events AB och Heagårds skafferi AB. * Mikael Wallin är även ordförande i Halmstad Krögarföre­ning.

till företag i närområdet, Mikael Wallin.

MATGÄSTERN­A KOMMER ATT känna igen de flesta i personalen, men en ny bekantskap är Lena Andersson som kommer att vara platsansva­rig.

Även om Mikael Wallin kan tänka sig att utöka konceptet i framtiden vill han i första hand fokusera på att hålla öppet under dagtid.

– Vi väljer att inte satsa alltför stort i början men vi kommer att erbjuda julbordsca­tering och även bokade julbord på plats redan i år. Sedan får vi se hur verksamhet­en utvecklar sig. Vi är dock inte främmande för att anordna after work och andra trevliga kvällsakti­viteter i framtiden. Vår ambition är att skapa en levande plats med något för alla smaker, säger han.

 ??  ?? BRÅDA DAGAR. Det är mycket som ska förberedas. Mikael Wallin öppnar den nygamla restaurang­en på Stora Enso nu på måndag.
BRÅDA DAGAR. Det är mycket som ska förberedas. Mikael Wallin öppnar den nygamla restaurang­en på Stora Enso nu på måndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden