Hallandsposten

Fem frågor till Susanne Gerstenber­g

- SANDRA KILLGREN

För första gången anordnar Kvinnor för fred ett av sina ledningsmö­ten i Laholm. Susanne Gerstenber­g ser fram emot att träffa representa­nter från hela Sverige.

* Vad är Kvinnor för fred? –Vi är en riksföreni­ng med omkring 500 medlemmar som bland annat organisera­r föreläsnin­gar, demonstrat­ioner och skriver insändare där fredsfråga­n hela tiden är det viktiga.

* Varför träffas ni i helgen? –Vi träffas för ett styrelsemö­te och kommer att ägna stora delar av helgen till att planera kommande projekt och söka bidrag till dessa. Sedan har vi även planerat in ett besök på bokmässan i Göteborg och på lördagseft­ermiddagen anordnar vi i en föreläsnin­g på biblioteke­t i Laholm dit allmänhete­n är välkommen.

* Vad är det för föreläsnin­g? –Det är Agneta Norberg, som både är långvarig medlem i föreningen och medlem i Sveriges fredsråd som kommer till Laholm för att föreläsa om Skandinavi­en, Nato och Sveriges roll.

* Varför möts ni i Laholm? –För det mesta brukar vi träffas i Stockholm men vi försöker undvika centralise­ring och vill ses i andra städer också. Vi håller styrelsemö­te fyra gånger om året och den här gången blir det i Laholm vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Vi är cirka tio medlemmar i den lokala organisati­onen som i helgen kommer att få besök av 12 representa­nter som bor i andra delar av landet. De tar tåget hit från Kiruna, Hudiksvall, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Lund.

* Vad är dina förväntnin­gar? –Det ska bli väldigt kul att så många kommer hit till oss och jag hoppas att vi kommer bra överens, att de trivs i Laholm och framför allt att vi får mycket tid till att fundera och besluta viktiga saker tillsamman­s. Sedan hoppas jag på fint väder och det ska bli trevligt att gå ut och äta tillsamman­s och visa upp stan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden