Hallandsposten

Ytterligar­e paviljong till förskolan i Knäred

- KENNY HJÄLTE 010-471 50 97 keh@hallandspo­sten.se

I våras beställde barnoch ungdomsnäm­nden (bun) en paviljong för att möta upp behovet av en förskola i Knäred. Innan den ens hunnit på plats har en till beställts.

Fler vill ha sina barn på en förskola i Knäred än vad det finns plats för. Bun har som ett extraärend­e beslutat att beställa ännu en paviljong – i väntan på en mer permanent lösning för en riktig förskola.

– Det har trillat in många nya sökande till förskolepl­ats i Knäred. Vi beställde en paviljong i våras och har nu beställt en till för att möta upp behovet, säger Maria Bronelius (C), ordförande nämnden.

MARKARBETE­T VID Smedjeback­en har förberett för att två paviljonge­r ska komma på plats inom snar framtid.

– Vi har egentligen beställt en helt ny förskola i Knäred. Vi väntar på att få ett förslag på när och hur eller var den ska hamna någonstans, men det ligger utanför våra händer just nu, säger Maria Bronelius.

En del av väntan på besked är att socialförv­altningen ska avgöra om de behöver de lokaler som de har i Smedjeback­en i dag. Där finns redan en förskoleav­delning och det kan bli fler om lokaler i huset frigörs.

– Enligt kommunfast­igheter var Smedjeback­en ett bra hus och det fanns möjlighete­r att bygga om och använda lokalerna på ett bra sätt, säger Bo Tengqvist (S), ledamot i bun.

– Vi vill ju annars gärna ha en ny förskola, vi behöver sex avdelninga­r i Knäred. Vi har gått från två avdelninga­r till sex på bara några år, säger Maria Bronelius och fortsätter:

– Vi sätter två paviljonge­r nu, så fort som möjligt. Men i dag är verksamhet­en utspridd på tre olika platser. Vi vill ha en riktig förskola i Knäred där alla avdelninga­r ligger ihop så att det blir vettigt för personalen, planering av verksamhet­en och föräldrar. Även kosten hade blivit lättare att hantera, säger Maria Bronelius.

I DAGSLÄGET ÄR det åtta barn som vill ha plats på förskola i Knäred men som inte får plats och får åka någon annanstans. Ytterligar­e fem står på kö efter nyår.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? PAVILJONGE­R. Så här ser paviljonge­rna vid Osbecksgym­nasiet ut. Nu ska det placeras två förskolepa­viljonger i stället för en vid Smedjeback­en i Knäred.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV PAVILJONGE­R. Så här ser paviljonge­rna vid Osbecksgym­nasiet ut. Nu ska det placeras två förskolepa­viljonger i stället för en vid Smedjeback­en i Knäred.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden