Hallandsposten

Butik dimrar skylt efter klagomål

- SANDRA KILLGREN

Missnöjet från grannarna gör att Coop Konsum dämpar fasadens belysning. Det är dock inte säkert att åtgärden får klagomålen att upphöra.

Sedan Konsumbuti­ken i Knäred bytte ut den gamla Coop-skylten mot en ny har ett skarpt sken stört grannen Tom Gade Olausson. För drygt en månad sedan fick han nog av det gröna skenet i hemmet och trädgården och kontaktade därför Konsumbuti­kens ägare, mejlade Coops huvudkonto­r samt gjorde anmälninga­r till kommunens miljöavdel­ning och bygglovsav­delning.

TOMS ANMÄLAN FICK miljöavdel­ningen att undersöka belysninge­n och personal åkte till matbutiken och fotade på kvällstid. Enligt Jenny Hamringe, miljö och hälsoskydd­sinspektör på Laholms kommun, visar bilderna att skylten lyser för starkt.

– Det ser inte bra ut, ljuset är starkt och väldigt grönt så nu har verksamhet­en en chans att åtgärda problemet innan vi går in.

COOP KONSUM HAR fått brev från kommunen där klagomålen framförs.

Paul Palmqvist, matbutiken­s förestånda­re, berättar att butiken har undersökt olika tekniska lösningar och nu kommit fram till att dimra belysninge­n.

– Funktionen är inte inkopplad ännu men vi hoppas lösa det inom de närmaste veckorna, säger han.

Om butikens åtgärd inte är tillräckli­g och klagomålen kvarstår kommer miljöavdel­ningen att påbörja en utredning. Tom Gade Olusson tror inte att det räcker med att dämpa skenet utan vill att butiken släcker den ljusslinga som löper längst med fasaden.

– Det är ett fruktansvä­rt ljus som det är nu och jag kommer fortsätta höra av mig om det inte blir bättre.

 ?? Bild: LAHOLMS KOMMUN ?? SKARPASTE LAGET. För ett par veckor sedan tog personal från kommunen kort på skylten för att bedöma om belysninge­n är en olägenhet för grannarna.
Bild: LAHOLMS KOMMUN SKARPASTE LAGET. För ett par veckor sedan tog personal från kommunen kort på skylten för att bedöma om belysninge­n är en olägenhet för grannarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden