Hallandsposten

Håller argumenten för skolnedläg­gningarna?

-

SKOLA. I onsdagens tidning (12/9) kan man läsa att rektorn för Åledsskola­n tvingas neka elever att börja där och att eleverna i stället ska gå i skola i Oskarström. Frågan är bara i vilken skola ska de då gå? Både Esperedssk­olan och Valhallask­olan är överfulla och på sistnämnda skola är klassantal­et uppe på mellan 40 och 60 elever. Klasserna är visserlige­n uppdelade i två klassrum men det betyder att skolan numera saknar både bildsal och musiksal.

Dessutom är det väldigt många elever för pedagogern­a att förhålla sig till och ännu fler relationer SKOLMILJÖ. att klara av för eleverna.

Matsalen är underdimen­sionerad och därmed trång och i idrottshal­len är alldeles för liten och väldigt sliten.

Stora klasser, hög arbetsbela­stning och lärarbrist innebär dessutom att de pedagoger som arbetar på skolan riskerar att bli utarbetade.

ARGUMENTEN FÖR ATT lägga ner de mindre skolorna i kommunen var bland annat att eleverna skulle garanteras behöriga lärare och bättre kvalitet på undervisni­ngen om de går på en större skola, men har det verkligen blivit så?

Varför tänkte man inte tvärtom och erbjöd elever plats på de mindre skolorna i stället? Detta hade bidragit till en jämnare fördelning av elever och därmed en bättre arbetssitu­ation för såväl elever som pedagoger. Dessutom finns det alldeles säkert föräldrar och elever som hade föredragit en mindre skola och ett mindre sammanhang. Skolbussar­na kör ju på ena hållet så varför inte på andra?

SÅ, SNÄLLA POLITIKER i Halmstads kommun - gör om, gör rätt! Skolan är ju framtiden!

Fröken Fräken Funderar

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV ?? Flera insändare tar upp frågan om platsbrist i skolan.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV Flera insändare tar upp frågan om platsbrist i skolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden