Hallandsposten

Planproble­m – då tvingas Halmia flytta på sig igen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Superettan­derbyt Halmstads Bk–varbergs Bois i kväll – då tvingas IS Halmia på söndag flytta på sig när Örjans vall inte tål två matcher inom så kort tid. Igen.

– Återigen kommer våra medlemmar och sponsorer att bli besvikna och irriterade för att inte säga förbannade, säger sportchefe­n Leif Jönsson.

Det är söndagens match mot Hittarp som nu i stället förläggs till Halmstad arena.

– Det handlar om två saker. Dels det rent sportsliga när vi nu väl har chans att nå kval till division 1. Vi har då fått åka runt och jaga planer i Halmstad och inte fått bra planer och inte maximala förberedel­ser. Att vi sedan inte får spela på vår egen hemmaarena – det är klart att det är ett jätteminus för oss i jakten på division 1.

– MEN ÄVEN ekonomin. Att inte få spela på Örjans vall innebär att vi förlorar mellan 15 000 och 20 000 kronor per match. Det är för oss stora pengar för dagen när vi kämpar väldigt hårt med ekonomin, påpekar Jönsson.

Jonas Eidergård, enhetschef på Halmstads kommun med ansvar för planerna, beklagar den uppkomna situatione­n:

– Vi är definitivt inte ensamma i Sverige om problemen med planerna efter den gångna sommaren. Olympia i Helsingbor­g har exempelvis samma problem, påpekar han.

DET VAR NÄR underlaget i ett tidigt skede släppte i matchen mellan HBK och Jönköpings Södra som man fattade beslutet att två dagar mellan matcherna på Örjans vall inte skulle räcka.

– Vi har luftat och dressat för att få ner rotsysteme­t. Men det kunde vi inte göra när det var som varmast i somras. Då hade vi bränt rötterna.

B- och C-planen på Örjans vall har varit helt obrukbara en längre tid.

– ÖRJANS VALL ligger i en svacka där just de planerna ligger närmare grundvattn­et. Så de har vi sått om nu.

– Det är samma sak på Alevallen. Vi har tvingats så om nästan alla planer i Halmstad så det kontot är övertrasse­rat lång väg. Men nu är en bättring på gång så inom någon vecka räknar vi med att lagen ska kunna börja träna på Örjans valls C-plan igen och ytterligar­e någon vecka senare även Bplanen, förklarar Eidergård. JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV ?? TVINGAS FLYTTA. Det blir spel på Halmstad arena för Halmia på söndag – inte Örjans vall.
Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV TVINGAS FLYTTA. Det blir spel på Halmstad arena för Halmia på söndag – inte Örjans vall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden