Hallandsposten

Matice gick vidare till Idols kvalvecka

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Nu är det officiellt. Halmstadbo­n Matice Kamara är en av de 22 deltagarna som är kvar i Idol, som sänds på TV4. Och nästa steg för den unga musikern är att sjunga inför det svenska folket i direktsänd­ning. – Det känns overkligt, säger han.

Det var i gårdagens avsnitt som tittarna fick se vilka deltagare som är vidare till årets kvalvecka i Idol – och nu är det upp till svenska folket att avgöra vilka som går till de slutliga fredagsfin­alerna.

– Resan hit har varit otroligt rolig, och det ska bli sjukt kul att få göra ett direktsänt framträdan­de. Det har jag aldrig gjort förr, inte i tv i alla fall, berättar den unga talangen.

FÖR ATT NÅ till kvalveckan var Matice tvungen att klara både en, två och tre utmaningar.

– Tiden under slutauditi­onen i Stockholm var hektisk. Det var lite sömn, lite mat och rösten blev sliten. Vi skulle dels klara av att samarbeta och göra bra ifrån oss under ett gruppmomen­t, och dels sjunga olika solonummer.

Och under det sista soloframtr­ädandet, som tittarna fick se i onsdagens avsnitt, sjöng Matice låten ”Thinking Out Loud” med Ed Sheeran.

– I mitt huvud lät det inte alls bra, men juryn tyckte att jag var för självkriti­sk.

Juryn i år består av Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge och Kishti Tomita.

– Först var jag livrädd för Kishti, jag har sett en del klipp när hon får utbrott, men nu är jag minst rädd för henne. Någon som dock är lite smålurig är Nikki – hon säger inte så mycket och jag vet inte riktigt vad hon tycker om min sång egentligen.

På måndag börjar den så kallade kvalveckan och deltagarna är indelade i olika grupper. Tjejerna ställs mot tjejerna, och killarna mot killarna. Svenska folket röstar på sin favorit, och de som har fått flest röster går vidare till fredagsfin­alerna.

PÅ ONSDAG, DEN 19 november, är det dags för Matices direktsänd­a sångnummer. Men han får inte avslöja med vilket låt.

– Det får ni helt enkelt se – men det är en blandning av rap/hiphop/dance. Jag gillar låtar som är snabba, och som folk kan dansa till.

Är du nervös inför uppträdand­et?

– Jag kommer att vara nervös innan jag går upp på scen, men jag är aldrig nervös när jag väl står på scen. Jag stänger av och gör min grej.

Hur ska du förbereda dig?

– Jag ska se till att sova bra, äta bra och inte anstränga rösten för mycket. Det ska bli skitkul – och jag är taggad!

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TAGGAD. På söndag åker 19-åriga Matice Kamara till Stockholm för att förbereda sig inför onsdagens direktsänd­a soloframtr­ädande.
Bild: JARI VÄLITALO TAGGAD. På söndag åker 19-åriga Matice Kamara till Stockholm för att förbereda sig inför onsdagens direktsänd­a soloframtr­ädande.
 ?? Bild: TV4 ?? SKÖNSÅNG. Matice Kamara sjunger sig in till kvalveckan i Idol.
Bild: TV4 SKÖNSÅNG. Matice Kamara sjunger sig in till kvalveckan i Idol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden