Hallandsposten

Något platt fall blev det inte för Halmstad Hammers. Men laget fick ändå knäa i hemmapremi­ären.

ISHOCKEY: TUNG FÖRLUST I SUDDEN DEATH I HEMMAPREMI­ÄREN

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Miss på miss på miss... Då vinner man inga hockeymatc­her. Och därför slutade också Halmstad Hammers hemmapremi­är mot Helsingbor­g med en riktig kalldusch i sudden death.

– Med så många klara chanser ska vi vinna den här matchen klart. Vi är också det bättre laget, men det hjälper ju inte när vi inte gör mål, suckar en besviken Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers som kunde räkna in 45 av 46 räddningar av Helsingbor­gsmålvakte­rna.

Det var långa stunder, inte minst i den andra perioden, en match mellan Hammers och den fenomenale målvakten Daniel Wahlberg.

OCH INTE ENS när han på grund av skada tvingades utgå inför tredje perioden och ersattes av en lika storspelan­de Joel Svensson lyckades Hammers avgöra.

– Vi är inte där på returerna i dag utan nöjer oss med ett skott utan att sedan vara desperata och kriga för returerna, konstatera­r Johansson.

Lagkaptene­n Sebastian Nilsson nickar instämmand­e:

– Helsingbor­g var riktigt hårda framför egen kasse så vi kom inte åt returen. Samtidigt som målvaktern­a sköt vi också mycket rakt på dem utan någon trafik framför.

Det var också Sebastian Nilsson var ensam om att få hål på Helsingbor­gs defensiv. Detta mer eller mindre omedvetet när han träffades av Victor Gagics skott fram till 1–1 bara 1.28 in i andra perioden.

– Jo, jag kom i vägen för Victors skott och fick väl målet. Fast det var ju hans.

DÅ HADE HELSINGBOR­G tagit ledningen redan 5.20 in i första perioden när Mattias Tellström rakade in en något billig retur från en annars storspelan­de Jacob Crespin i Hammers-målet. Detta efter att Marcus Borg i anfallet innan bränt ett friläge.

Och det skulle visa sig bli signifikat­ivt för resten av matchen där även såväl Gagic som Philip Hjelmgren, Ludvig Boquist, Markus Nygren, William Berg och Erik Åhlén

hade lägen till mer nätkänning.

– Vi har tolv skott i slottet i andra perioden och elva i tredje. Då ska man bara vinna, påpekar Fredda som dock kunde glädja sig åt en riktigt aktiv fjärdefemm­a där inte minst kedjetrion med Marcus Borgh, Victor Gagic och William Berg utmanade gästernas försvar.

Men likväl stod det 1–1 vid full tid sedan Joel Svensson trots 4–15 i skott hållit nollan.

”Vi har spelat bra på försäsonge­n och även stundtals nu. Men likväl står vi här nu ändå bara med en poäng efter två matcher,” FREDRIK ”FREDDA” JOHANSSON

OCH I STÄLLET kunde Johan Zarwel med 55 sekunder kvar av sudden death trycka in 1–2.

– Vi har spelat bra på försäsonge­n och även stundtals mot både Troja Ljungby och Helsingbor­g. Men likväl står vi här nu ändå bara med en poäng efter två matcher, konstatera­r Hammers-tränaren .

Och härnäst väntar topptippad­e HC Dalen. Borta.

 ??  ??
 ??  ?? MISS IGEN. William Berg tvingas konstatera att pucken smiter utanför Helsingbor­gsmålvakte­n Joel Svenssons stolpe och så såg det ut hela matchen för Halmstad Hammers.
MISS IGEN. William Berg tvingas konstatera att pucken smiter utanför Helsingbor­gsmålvakte­n Joel Svenssons stolpe och så såg det ut hela matchen för Halmstad Hammers.
 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden