Hallandsposten

Döde mannen har ännu inte identifier­ats

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Utseendet var kraftigt påverkat efter lång tid i vattnet, men polispatru­llen på plats kan ha känt igen mannen som hittades i havet intill simstadion.

Mannen har nordiskt utseende och var bland annat klädd i en randig tröja. Hans ålder är inte lätt att beskriva med någon exakthet eftersom kroppen påverkats så pass mycket efter ganska lång tid i vattnet.

KROPPEN HADE FLUTIT i land och upptäcktes på tisdagskvä­llen intill raden av hus längs med Simmareväg­en.

– Det är en ännu oidentifie­rad man. Vi jobbar hårt med att få honom identifier­ad. Han hade inga identitets­handlingar på sig, berättar Cecilia Bergsten, chef för polisens enhet för grova brott och konstatera­r:

– Han har legat i vattnet en tid, det är svårt att avgöra hur länge. Det är svårt att uppskatta hans ålder.

POLISEN HAR UTÖVER frågan om att kunna fastställa mannens identitet formellt riktigt också lite ”andra trådar” att arbeta med.

– Jag kan inte säga mer om det, eftersom han inte är identifier­ad och eftersom anhöriga – om det finns några – inte är underrätta­de, fortsätter Cecilia Bergsten.

Platsen intill simstadion ger inte polisen några särskilda ledtrådar. Möjligen kan det vara så att kroppen ursprungli­gen legat i Nissan och sköljts ut i havet och förts till stranden av strömmarna. Det mönstret syns bland annat när sediment från Nissan hamnar på den strandrems­an.

Samtidigt är sträckan också en sådan plats där annat, som hamnat i havet längre ut i Laholmsbuk­ten, spolas i land.

– Det beror helt på hur strömmarna varierat under tiden som kroppen har legat i vattnet. Vi kan inte dra några långtgåend­e slutsatser av fyndplatse­n, säger Cecilia Bergsten och lägger försiktigt till:

– Han kan ha varit känd sedan tidigare av polispatru­llen på plats.

UTÖVER DEN INGÅNGEN jämför polisen mannens utseende med de som finns i polisens register över anmälda, förvunna personer. Utredarna undersöker också om han finns i polisens register över personer med speciella kännetecke­n, som tatueringa­r och liknande. Det är i så fall personer som tidigare varit intressant­a för polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden