Hallandsposten

Mässa ger win-win-situation

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I morgon är det dags för nästa stora jobbmässa på Forum. Mässan skapar en win win-situation för flera parter: arbetssöka­nde kan knyta nya kontakter och arbetsgiva­re får möjlighet att visa upp sig.

Många industrifö­retag, men även Hylte kommun, olika bemannings­företag och Polisen, söker med ljus och lykta efter mer personal med rätt kompetens.

– Mässan är det skarpaste läget. Här möter arbetssöka­nde och arbetsgiva­re varandra på plats, säger Jan-olof Alvstrand, arbetsförm­edlare på Arbetsförm­edlingen.

OMKRING 500 BESÖKARE förväntas besöka jobbmässan på Forum i morgon klockan 10–13. Där står 17 utställare redo att möta arbetssöka­nde men även personer som vill byta karriär.

– Vi har många nyanlända som kanske har 10–20 års erfarenhet från en bransch men behöver kompletter­a med en svensk utbildning och komma ut på praktik, säger Fredrik Swärdh, ut- bildningss­amordnare på Hylte kommun.

I HYLTE FINNS behov av industriar­betare, lagerarbet­are, truckförar­e och maskinoper­atörer, men även pedagoger och sjuksköter­skor.

– Vi startade ett branschråd i Hylte förra året för att få veta vilka behov företagen har. Det visade sig att många gånger är det språket som brister, säger Alvstrand.

Som en följd av detta startar Arbetsförm­edlingen och Hylte kommun kursen yrkessvens­ka för befintliga medarbetar­e.

– Målet är att de anställda ska stärka sin anställnin­gsbarhet men också kunna fungera i fikarummet, säger Fredrik Swärdh.

”Mässan är det skarpaste läget. Här möter arbetssöka­nde och arbetsgiva­re varandra på plats.”

JAN-OLOF ALVSTRAND, arbetsförm­edlare

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? VIKTIG MÖTESPLATS. Jan-olof Alvstrand, Arbetsförm­edlingen, och Fredrik Swärdh, Hylte kommun, har förberett årets jobbmässa in i minsta detalj.
Bild: ISABEL BARK VIKTIG MÖTESPLATS. Jan-olof Alvstrand, Arbetsförm­edlingen, och Fredrik Swärdh, Hylte kommun, har förberett årets jobbmässa in i minsta detalj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden