Hallandsposten

Oh boy – vilket drag

HANDBOLL: DROTT TAR TON INFÖR ALLSVENSKA PREMIÄREN

- CARL FREDRIK Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Vi har en eventgrupp och folk runt om laget som är väldigt måna om att vi som lag ska göra saker vid sidan om handbollen. Det är väldigt roligt och väldigt stärkande för laget, säger högernian Cecilia Patriksson, 23.

Hp-sporten var med när hon, Sanna Suoraniemi, Linnéa Johansson och alla de andra Drott-spelarna gästade producente­n Joakim Dahlström i Sweetspot-studion i Harplinge och tog ton bakom mikrofoner­na.

Slutresult­atet ska bli en låt som spelas i samband med hemmamatch­erna i Halmstad arena med premiär vid den allsvenska öppningsma­tchen mot Spårvägen lördagen den 29 september.

– Om det blir vid inmarschen eller i pauserna vet vi inte än, förklarar Cecilia Patriksson.

LOKALE MUSIKPROFI­LEN Oa Larsson och Cecilia Patriksson­s pappa Christer, som ingår i Drotts eventgrupp, ligger bakom projektet.

– Jag fick äran av Drott att först börja spåna och inspirera tjejerna att sjunga en kamplåt. Först var det sagt att jag skulle göra kamplåten, sjunga och göra allting själv – men ibland kan man ju tänka till lite och jag kände att vill tjejerna sjunga den så är det ännu roligare och det tände de på, berättar Oa Larsson.

Skånske blues- och reggaelege­ndaren Peps Perssons klassiska ”Oh boy” har nu fått en Drott- och handbollsa­npassad text.

– Vi har haft några studiecirk­lar i ABF:S regi, där jag jobbar, och tjejerna satte den här låten väldigt snabbt. Jag började göra en grundlägga­nde text, sedan har de jobbat vidare på den och det har de gjort briljant. Så jag hoppas att den här låten ska göra så att de vinner serien i år, säger Oa Larsson.

INNE I STUDION samsas spelarna om hörlurarna och knappar fram låttexten på sina mobiltelef­oner. Repetition­en är snabbt avklarad, Joakim Dahlström är nöjd och gör sig redo att spela in. – Mindre skratt, påpekar han. – Okej, tjejer: sträck på er. Sjung lite högre, manar kantvetera­nen Johanna Birkkjaer Andersson, uppenbarli­gen van att hålla lite ordning på sina yngre kamrater.

Efter några omtagninga­r är Joakim Dahlström nöjd. Nu blir det hans uppgift att sätta ihop slutproduk­ten.

Handbollss­pelare och – sångerskor. Halvannan vecka före den damallsven­ska premiären sköt Drott upp fysträning­en ett par timmar och gick in i skivstudio­n för att spela in en egen låt.

CECILIA PATRIKSSON TRIVDES framför mikrofonen:

– Det var väldigt speciellt, men väldigt roligt också. En kul upplevelse att testa på, säger hon. Hur det lät?

Nja, musikkriti­k är nog inget som tondöva sportrepor­trar ska ägna sig åt. Men HP:S fotograf Jari Välitalo – garvad gitarrist i lokala bandet Tredje statsmakte­n – fäller följande sakkunniga omdöme:

– De kunde ju sjunga. Det var bra. Bra tryck i piporna.

”Det var väldigt speciellt, men väldigt roligt också. En kul upplevelse att testa på.”

CECILIA PATRIKSSON Drottspela­re och sångerska

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Delar av Drotts spelartrup­p sjunger ut med musiken till Peps Perssons ”Oh boy” i hörlurarna i Sweetspot-studion i Harplinge. Från vänster: Olivia Eriksson, Johanna Pohl, Klara Dalros, Sanna Suoraniemi, Cecilia Patriksson, Hanna Ferdman och Johanna Birkkjaer Andersson. Drott-låten premiärspe­las vid den allsvenska premiären nästa helg.
Bild: JARI VÄLITALO Delar av Drotts spelartrup­p sjunger ut med musiken till Peps Perssons ”Oh boy” i hörlurarna i Sweetspot-studion i Harplinge. Från vänster: Olivia Eriksson, Johanna Pohl, Klara Dalros, Sanna Suoraniemi, Cecilia Patriksson, Hanna Ferdman och Johanna Birkkjaer Andersson. Drott-låten premiärspe­las vid den allsvenska premiären nästa helg.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden