Hallandsposten

Stand-up med Niklas Engdahl

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Hur beter man sig egentligen som svensk? Det ska ”Bonusfamil­jen”skådisen Niklas Engdahl lära ut till Halmstadbo­rna, när han tar standup-showen ”How to become swedish in 60 minutes” till Halmstads teater. – Jag lovar att folk kommer att känna igen sig, säger han.

Niklas Engdahl har ett fullspäcka­t schema – han har precis avslutat inspelning­en av ”Bonusfamil­jen” säsong 3, och just nu spelar han in den nya serien ”Den inre cirkeln”, som har premiär våren 2019.

– Sen har jag min show att tänka på, det är full rulle.

OCH PÅ LÖRDAG den 22 september har Halmstadbo­rna möjlighet att ta del av Niklas stand-up, i form av en lektion. Du lär dig att gå, prata och föra dig som en helt vanlig svensk.

– Showen är manusbunde­n, men jag framför den på mitt sätt. Det är en monolog, och det kan vara ganska skrämmande. Trots det lovar jag att det blir mycket humor.

DET ÄR ISLÄNNINGE­N Bjarni Thorsson som har skrivit, regisserat och spelat föreställn­ingen på Island. Och eftersom han har en svensk fru och har bott i Sverige i cirka 15 år ville han ta showen även hit.

Hur kommer det sig att du är med i föreställn­ingen?

– Jag gick på en audition efter att ha gått en kurs inom stand-up. Till en början trodde jag att produktion­en hade gått vidare med någon annan – det dröjde så länge innan de hörde av sig, säger Niklas och fortsätter:

– Men sen en dag ringde de, och då blev jag väldigt glad – det finns inget bättre än att bemöta publiken på det här sättet, säger han.

Vad skiljer mest från att vara skådespela­re till att stå helt själv på scen, som du gör under den här showen?

– När man skådespela­r har man oftast en partner att luta sig mot, vilket kan vara tryggt i många lägen. Nu är jag själv, och trots att jag går efter ett manus kan jag bli riktigt nervös. Showen är dessutom på engelska. – Men det är en väldigt enkel engelska, folk behöver inte vara rädda för att inte hänga med.

Hur ska det bli att komma till Halmstad?

– Det ska såklart bli jättekul. Alla i branschen vet ju vem Peter Wahlbeck är och det känns kul att komma till hans hemstad. Sedan är min vän David Tallroths fru – Ika Nord – från Halmstad. Jag hoppas många kommer, säger Niklas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden