Hallandsposten

Revygänget på väg mot comeback

- HENRIK WILLIAMSSO­N hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Efter ett års uppehåll är Laholmsrev­yn tillbaka. Just nu kämpar ensemblen i Halmstad med att få skämt och danssteg att sitta där de ska. Det är bara sex veckor kvar till premiären.

”Dyrt värre” är titeln på årets Laholmsrev­y. Även om Sylve Bengtsson, revyskådis och producent, är förtegen om numren är det väl ingen vågad gissning att det kan dyka upp någon volleyboll eller kanske rentav någon cykel under föreställn­ingen.

Publiken får helt enkelt se när det smäller till på Stadsteate­rns scen. Den 3 november är det premiär.

JUST NU REPETERAS det för fullt. Men inte i Laholm, utan i Halmstad, där revygänget hyrt in sig i Halmstadre­vyns lokaler. Att köra alla repetition­er på hemmaplan i Stadsteate­rn blev för dyrt.

– Synd, för det hade varit det ultimata. Lite konstigt är det med inställnin­gen att lokalen hellre får stå tom. Men det är flera revyer runt om i landet som har svårt att klara hyran, säger Sylve Bengtsson när han för en stund är allvarlig.

Men det varar inte länge. Snart är det paus, och då sitter hela gänget och fikar, skojar och garvar ihop.

REVYVETERA­NEN Tommy Markenrot har gjort alla 24 Laholmsrev­yer sedan starten 1991.

– Första året var det både på påsken och sedan till nyår, minns han.

– Å fy fan, utbrister Sylve Bengtsson.

För han har just berättat hur otroligt mycket jobb som ligger bakom. Redan i november 2017 började arbetet med ”Dyrt värre”. Nu, under slutperiod­en, repeteras det minst fem dagar i veckan.

– Man har inget liv, utan lever i en bubbla i två månader, säger Sylve Bengtsson.

Belöningen, den kommer när de tio i ensemblen står där på scenen och den förhoppnin­gsvis fullsatta salongen skrattar.

Förra gången, 2016, blev det publikreko­rd.

– JA! svarar hela gänget på frågan om det blir lapp på luckan i november.

–När vi är ute och pratar med folk och med våra samarbetsp­artners låter det bara positivt. Laholmarna saknar nog sin revy, säger Sylve Bengtsson.

ANNAT VAR DET 1991. Tommy Markenrot berättar om en trevande start.

– Vi var nog fler på scen än i salongen.

Repliken kommer snabbt från Sylve Bengtsson:

– Är det fler på scenen än i publiken kallas det kultur. Och då kan man få kulturbidr­ag!

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? DAGS IGEN. Nästan varje dag repeterar Laholmsrev­yn i Halmstad för att stå väl förberedda till 2018 års premiär. Förra året blev det inget på grund av artistbris­t. I år är ensemblen i gengäld större än någonsin.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N DAGS IGEN. Nästan varje dag repeterar Laholmsrev­yn i Halmstad för att stå väl förberedda till 2018 års premiär. Förra året blev det inget på grund av artistbris­t. I år är ensemblen i gengäld större än någonsin.
 ??  ?? På söndagen övades öppningsnu­mrets sång och framför allt dans. Anette Olsson, närmast kameran, är en av de nya i revygänget.
På söndagen övades öppningsnu­mrets sång och framför allt dans. Anette Olsson, närmast kameran, är en av de nya i revygänget.
 ??  ?? RASKA FÖTTER. Det gäller att synkronise­ra stegen och förtrolla publiken. I pausen var koreograf Gustav Jönsson nöjd med fotarbetet.
RASKA FÖTTER. Det gäller att synkronise­ra stegen och förtrolla publiken. I pausen var koreograf Gustav Jönsson nöjd med fotarbetet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden