Hallandsposten

Svenskduon får vänta på Em-guldet

BORDTENNIS: REVANSCHEN UTEBLEV FÖR KARLSSON OCH FALCK I EM-FINALEN

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Kristian Karlsson och Mattias Falck får vänta på Em-guldet. Efter ett silver och två brons i tidigare mästerskap blev det ett nytt silver sedan duon förlorat dubbelfina­len mot Daniel Habesohn och Robert Gardos, Österrike, med 1–4 i Alicante.

– Det kände som om det var dags för oss att vinna i år. Fram till finalen spelade vi fantastisk pingis och dominerade fullständi­gt, men tyvärr kom vi inte upp i nivå. Det känns tungt, suckar Mattias Falck. Kristian Karlsson håller med. – Vi hade våra lägen i både första och andra set, men österrikar­na spelade väldigt bra i det korta spelet. Själv kom jag inte upp i den standard jag ville. Det är klart att det flitiga matchandet påverkade, men jag ska spela bättre än vad jag gjorde.

I danska Herning för sex år sedan var Karlsson och Falck uppe i sin första Em-final, men förlorade mot just Habesohn och Gardos. Nu fanns chans till revansch. Speciellt som svenskarna hade imponerat stort i turneringe­n med segerraden 4–1, 4–1, 4–1 och 4–0 på vägen fram till Em-finalen.

MEN DÄR FICK Karlsson och Falck inte spelet att stämma, samtidigt som framförall­t rutinerade Habesohn dominerade vid bordet med säker och stabil pingis.

De blågula proffsen, som tävlar för Düsseldorf (Tyskland) respektive Pontoise (Frankrike) internatio­nellt och som represente­rar Halmstad i Sverige, hamnade i underläge omgående och fick sedan jobba i uppförsbac­ke hela vägen.

En upprycknin­g i tredje set när Karlsson och Falck reducerade till 1–2 i set efter 11–3 gav nytt hopp, men österrikar­na var bättre för dagen.

TROTS DET HADE svenskarna chansen i fjärde set vid 9–7, men tappade till 9–11.

– Vi gjorde fyra ganska dåliga bollar där. Om vi knipit det setet och kvitterat till 2–2 hade vi kommit ut till femte med en helt annan energi, tror Falck.

Istället kopplade motståndar­na greppet om guldet vid 9–6. Svenskpare­t kämpade sig tillbaka till 9–9, men orkade inte stå emot i slutet. Matchbolle­n slog Karlsson ut till 11–9.

DÄRMED KUNDE HABESOHN och Gardos jubla över andra Em-titeln.

– Vi är inte jättegamla ännu och hinner spela några mästerskap till. I EM om två år ska vi försöka fixa det där efterlängt­ade guldet.

SENAST ETT SVENSKT par tog EMguld i dubbel var 1996. Mästarna då hette Jörgen Persson och Jan-owe Waldner.

Karlsson och Falck var nära i Herning och tog även Em-brons i Jekaterinb­urg 2015 och i Budapest året efter. Medaljen i Spanien var duons fjärde i Em-sammanhang.

– Det är jobbigt just nu, men det kommer säkert att kännas bättre om några dagar. Ett Em-silver är ändå ett Em-silver, konstatera­r Falck.

”Det är jobbigt just nu, men det kommer säkert att kännas bättre om några dagar. Ett Em-silver är ändå ett Em-silver.” MATTIAS FALCK

Em-medaljör

TIDIGARE I ÅR tog Sverige Vm-brons i lag i Halmstad.

– Vi ökade vi på skörden med tre medaljer här i Spanien så det har varit ett väldigt bra år för svensk pingis.

 ??  ??
 ?? Bild: PER HÄLLSTRÖM ?? FINALFÖRLU­ST IGEN. Kristian Karlsson och Mattias Falck lyckade inte ta det efterlängt­ade Em-guldet i dubbel utan förlorade finalen mot österrikar­na Daniel Habesohn och Robert Gardos.
Bild: PER HÄLLSTRÖM FINALFÖRLU­ST IGEN. Kristian Karlsson och Mattias Falck lyckade inte ta det efterlängt­ade Em-guldet i dubbel utan förlorade finalen mot österrikar­na Daniel Habesohn och Robert Gardos.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden