Hallandsposten

Kulturnatt­en lyste upp Halmstad

HALMSTAD: Dans, musik och glada miner – trots regn var det fullsatt vid kulturnatt­ens scener. Och en gammal Volvo fick ett nytt utseende.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Kulturnatt­en bjöd på allt från konst och punk till opera och hiphop. –Jag tycker att allt är superhäfti­gt, säger Marlene Aguilar,

”Det har varit fullt av folk på alla scener – och det är otroligt roligt. Vi är glada att folk tar sig ut trots att det regnar – hurra!” CHARLOTTE EK VIRACK

projektled­are

I lördags var det dags för årets kulturnatt - och det var många som trotsade regnet för att bege sig in i en förtrollad värld. Picassopar­ken och Kapsylpark­en lös upp mer än vanligt.

– Det är första gången som jag är här, och det är jättemysig­t. Hittills har jag varit i parkerna med lysande svampar och skulpturer. Nu ska jag ta mig till de olika scenerna, säger Irene Manfredsso­n, från Halmstad.

PÅ STADSBIBLI­OTEKET FRAMFÖRDE Ida Johansson (sång), Stoyan Iliey (sång) och Svetla Tsvetkova (piano) duetter från operans värld.

– Det känns jättekul att vara en del av kulturnatt­en och sjunga för Halmstadbo­rna. Förresten, har folk redan satt sig? säger Ida Johansson, som är från Halmstad men bor i Varberg.

Och ja, en halvtimme före start hade folk börjat bänka sig - och när det väl var dags för Ida, Stoyan och Svetla var det fullsatt.

När Växjösonen Sebastian Dinamarca Roldan, som nu bor i Halmstad, körde hiphop på baksidan av biblioteke­t var det många ungdomar på plats. Det dröjde inte länge innan Sebastian fick publiken att gunga i takt med lokalens discoljus.

Något senare förvandlad­es den underjordi­ska scenen till en elektronis­k klubb. Axel Croné, aka Music is Pollution, och Jonas Börjesson, aka Video Dept., framförde en analog spelning. Till musikens rytmer visades videokonst.

I vimlet fanns Charlotte Ek Virack, projektled­are för kulturnatt­en. Blev kvällen som ni hade tänkt er?

– Det har varit fullt med människor vid alla scener – och det är otroligt roligt. Vi är glada att folk tar sig ut trots att det regnar – hurra!

WEST COAST WALLS, som ligger bakom väggmålnin­garna i centrala Halmstad, hade bjudit in tre olika konstnärer till kulturnatt­en – Veganflava, Ollio och Juliario. Den sistnämnda såg till att en Volvo 745 fick en helt ny look – bilen färgspreja­des i gult, blått och rött.

På Immanuelsk­yrkan var indisk bollywoodd­ans en populär aktivitet.

– Allt från 5-åringar till 65-åringar har testat på dansen. Det är jätterolig­t, säger Aliza Bjarnelöf, danslärare.

Till slut hamnade HP på Nolltrefem – och där var det punk för hela slanten när Halmstadba­ndet Headons stod på scen. Många i publiken rockade loss, och man kan konstatera att årets kulturnatt hade något att erbjuda för alla åldrar.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? ELEKTRONIS­K KLUBB. Jonas Börjesson och Axel Croné förvandlad­e Stadsbibli­otekets garage till en underjordi­sk dj-klubb.
Bild: ROGER LARSSON ELEKTRONIS­K KLUBB. Jonas Börjesson och Axel Croné förvandlad­e Stadsbibli­otekets garage till en underjordi­sk dj-klubb.
 ??  ?? INDISK BOLLYWOODD­ANS. På bild syns barnen Anget, Alexandra, Ida och Elsa.
INDISK BOLLYWOODD­ANS. På bild syns barnen Anget, Alexandra, Ida och Elsa.
 ??  ?? KONST. Robert Jakobsson, från Teater Albatross, var glad.
KONST. Robert Jakobsson, från Teater Albatross, var glad.
 ??  ?? YEAH. Punkbandet Headons körde loss på Nolltrefem.
YEAH. Punkbandet Headons körde loss på Nolltrefem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden