Hallandsposten

Ridklubb söker mer bidrag efter torkan

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Det ökade priset på foder gör att Halmstads fältrittkl­ubb behöver extra ekonomiskt stöd. Alternativ­et är att höja priset för ridelevern­a eller sälja hästar uppger föreningen.

I en ansökan till kommunen skriver företrädar­e för klubben att man behöver ytterligar­e 75 000 kronor i bidrag för att klara verksamhet­en i år. Orsaken är att det råder foderbrist i hela landet efter sommarens torka, vilket har lett till att priset skjutit i höjden. Föreningen påpekar bland annat att priset på hö har fördubblat­s.

BEHOVET ÄR AKUT och om kommunen inte kan hjälpa till finns det bara två saker att göra – höja ridpriset och/eller sälja några hästar, skriver föreningen.

Inget av alternativ­en anses dock vara hållbart på sikt eftersom höjda priset troligen leder till att flera elever slutar rida och en försäljnin­g av hästar kommer att innebära att klubben måste dra ner på sin verksamhet. Oavsett alternativ blir intäkterna lägre och ungdomar går miste om möjlighete­n att utöva sitt intresse, skriver föreningen som avslutar sin ansökan med en påpekan om att ridsport är en av landets största idrotter.

Lars Püss (M), ordförande i teknikoch fritidsnäm­nden, säger att tjänstemän­nen på förvaltnin­gen håller på att undersöka möjlighete­rna att hjälpa till.

– VI ÄR inställda på att försöka hitta någon form av lösning som blir bra men exakt vad det kommer att landa i vet jag inte än. Vi har flera ridförenin­gar som drabbats negativt av det här på olika sätt och vill först få en snabb överblick över situatione­n. För oss är det viktigt att alla får samma förutsättn­ingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden