Hallandsposten

Det står som eldskrift i pannan på mig...

-

MILJÖ. Källsorter­a!! F0ssila bränslen?? Ja, det står som eldskrift i pannan på mig. Undvik plastpåsar, tops plockas bort från hyllorna, tvätttempe­raturen sänks från 40 grader – 30 grader (ingen tvätt blir ren och fri från bakterier i 30 grader) allt hushållsav­fall sorteras i olikfärgad­e plastpåsar. Jag transporte­rar en balja full varannan dag av plast, kartonger och burkar till sopkärlen.jag köpte trosor i stan; kan du ta dom sådär? Jaha, tack, och klämde in dom under armen och gick ut på stan och med en pain riche i handen.

VÄGARNA ÄR belägrade med ”potthål”, ovanligt höga gupp, utbyggnad av påkostade busshållpl­atser i halva gatan och i vägkorsnin­gar, där långa köer bildas hastighets­skyltar i mängder många gånger omotiverad­e (30 och 60 i rondellen?). Halmstad är en av få städer som har genomfart i city. Sammantage­t blir det onödig ökning av fossilt bränsle av allt bromsande och gasande.

Ljussignal­erna på Viktoriaga­tan – Strandgata­n är ett exempel, som har haft i många år höga gränsvärde­n av koldioxid.

PRIVATPLAN FRÅN alla världens hörn sammanstrå­lar till miljökonfe­renser, som inte har lett till något konstrukti­vt och utanför pågår krig i decennier som fullkomlig­en dränker oss med fossila bränslen. Har denna påverkan alldeles glömts bort? Jorden mår inte bra. Love peace!

lbk

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden