Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I Söndrums kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Stig Emilson, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Örjan Kappelin Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Solisten Anneli Andersson sjöng Nocturne av E. Taube. Officiant var komministe­r Dan Hagung. Mother av F. Emilson spelades upp. Avsked togs i kyrkan och som avslutning sjöng solisten Håll mitt hjärta av B. Skifs och organisten spelade på orgel Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

* I Martin Luthers kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Gösta Johnsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Christina Lindkvist Air av J. S. Bach. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Innan familjen tog avsked vid kistan spelades Jag och min far med Pernilla Andersson & Dregen. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Tröstevisa av B. Andersson.

* I S:ta Gertruds kapell har borgerlig begravning­sakt hållits för Barbro Jonsson, Knäred. Som inledning spelades Anthem med B. Andersson. Officiant Malin Olsson började med inlednings­ord och därefter framfördes dikten En morgon ska jag stå vid grinden och även senare i ceremonin dikten Ta hand om varandra när jag är död. Vi lyssnade till Air av J.S. Bach samt Träumerei av R. Schuman (Op. 15, No 7). Malin framförde familjens livsberätt­else om Barbro. Familjen tog vid kistan ett sista farväl till toner av Yiruma. Som avlutning på ceremonin spelades Natt i Ligurien av B. Afzelius.

* I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Carl Larsson, Halmstad. Akten inleddes med att organisten Lena Nielsen på orgel spelade Air av Bach därefter spelades Strövtåg i hembygden av Mando Diao samt Omkring tiggaren från Luossa med Gunde Johansson. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson. Vid kistan tog anhöriga ett sista farväl. Akten avslutades med att organisten spelade Tröstevisa av B. Andersson.

* I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ann-marie Nilsson, Laholm. Officiant var kontraktsp­rost Anders Knutsson. Som inlednings­musik spelade musikdirek­tör Leif Ahlberg på orgel och Sune Johansson på saxofon Time to say goodbye av L. Quarantott­o/f. Sartori. Därefter fortsatte Sune Johansson att som saxofonsol­o spela The Elephant song. Barnbarnet Johanna läste en personlig berättelse till sin farmor. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl spelade Sune på saxofon och Leif på orgel den skotska folkmelodi­n Amazing grace. Som avslutning spelade musikdirek­tören på orgeln Tröstevisa av B. Andersson.

* I Trönninge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Kate Nilsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Stefan Wikrén Ännu doftar kärlek av M. Fredriksso­n. Officiant var Nils Juelsson. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades gudstjänst­en med att organisten spelade Folkmelodi­n Amazing Grace.

* I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sune Rahm, Knäred. Som inlednings­musik spelade kantorn Cecilia Sandgren på orgel, Bred dina vida vingar – L. Sandell. Sedan spelades musik, Jag har bott vid en landsväg – Ebbe Jularbo. Präst var komministe­r Thommy Niklasson. Efter överlåtels­en spelades musik, Hälsa dem därhemma – Harry Brandelius. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelades musik, Twilight Time – The Platters.

* I Hyltebruks församling­shem har hållits en begravning­sakt för Karl Rautenberg. Musiken som spelades var Tears in heaven med Erik Clapton, Sommarkort med Cornelis Vreeswijk, Tränen lügen nicht med Michael Holm, Hallelujah med Molly Sandén samt Time to say goodbye med Andrea Boccelli och Sarah Brightman. Vid Kalles bår togs ett sista farväl. Officiant och diktläsare var Mikael Lindén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden