Hallandsposten

SPORT. Hammers var nära en skrällsege­r mot HC Dalen

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Ledning i tredje perioden, och en missad straff med fem minuter kvar. Hammers var nära att skrälla mot topptippad­e HC Dalen. – En hedersam förlust, men jag börjar bli trött på dem, säger tränaren Fredrik Johansson. HC DALEN 4 HALMSTAD HAMMERS 3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0 e str)

Det var ett Hammers som stod upp bra matchen igenom mot ett av seriens starkaste lag i HC Dalen. Trots att hemmalaget satte ett högt tryck från start hanterade Hammers det bra, och skapade egna lägen genom omställnin­gar. Hammers tog också ledningen åtta minuter in i första genom Ludvig Boquist, och Marcus Christenss­on utökade sedan till 2–0 efter knappa kvarten.

Även om Hammers fortsatte trumma på efter ledningsmå­len kom första kalldusche­n bara minuten innan första periodpaus­en, när Markus Näslund reducerade för hemmalaget.

– Det målet blir förödande. Hade vi hållit nollan perioden ut hade det nog sett annorlunda ut resten av matchen, säger Johansson.

UNDER ANDRA PERIODEN fortsatte sedan spelet bölja, och Hammers hade bland annat ett skott i ribban innan Jonathan Tholander satte 2–2-kvittering­en i power play.

Men även om Dalen sedan tog över ordentligt i tredje var det Hammers som tog ledningen tio minuter in i perioden. Det genom Philip Hjelmgren, som fångade upp en rensning och sköt direkt.

Efter att Dalen återigen kvitterat i power play bara minuter senare hade sedan Hjelmgren ytterligar­e en chans att bli hjälte. Med fem minuter kvar blir han fälld i ett friläge och får straff. Den tog han hand om själv – och sköt i stolpen.

– Det var jämnt och tajt där, och det var surt att vi inte lyckades få utdelning på straffen.

FÖRLÄNGNIN­GEN SLUTADE sedan mållös, och i straffavgö­randet såg det lovande ut, när Markus Nygren hängde Hammers första straff.

Men sedan var det inga fler i bortalaget som fick pucken förbi tidigare Hammersmål­vakten Adam Ohre, och Dalen vann till slut.

– Vi slog lite halvdassig­a straffar, och de var mer kliniska, så det var inte mycket att snacka om där.

– Men vi gör ändå en stark insats. Jag tycker att Dalen är ett av de tre bästa lagen i ligan, de är tunga att möta men vi står upp bra. Det har varit så hittills på säsongen, att vi inte fått så mycket betalt i matcherna som vi skulle ha haft. Men man får inte tjura ihop över det, det är bara att ladda till nästa match, säger Johansson.

?? Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV ?? ÄNNU EN FÖRLUST. Markus Nygren och Hammers får vänta ytterligar­e på att fira första segern för säsongen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV ÄNNU EN FÖRLUST. Markus Nygren och Hammers får vänta ytterligar­e på att fira första segern för säsongen.