Hallandsposten

SPORT. Ken Bengtsson fick fira ett Sm-guld till slut

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Förra året missade han Smtiteln med tre ynka poäng. Men Ken Bengtsson, Getinge MK, kan nu titulera sig ny svensk mästare i Mx2-klassen. – Helt underbart, sa Bengtsson.

När Bengtsson gick in i depån möttes han av en rejäl dusch med champagnel­iknande dryck sprutandes över hela honom av nära och kära.

– Det var en riktigt skön känsla, sa en ordentligt blött Bengtsson.

Han hade god marginal för att säkra totalseger­n inför det avslutande heatet.

– Jag kunde sluta på plats 18, förutsatt att Pontus (Jönsson) vann. Att ramla eller om cykeln skulle gått sönder var det som kunde ha stoppat mig. Men jag höll mig lugn och körde lite mjukare, men inte för lugn. Då är det större risk att ramla. Jag försökte inte att tänka på totalseger­n för jag vet att allt kan hända.

Getingeför­aren kunde dock ha säkrat Sm-tecknet redan i det första heatet.

– Hade jag kommit topp 3 där hade det varit klart. Jag känner mig lite missnöjd med min körning i det första heatet. Men jag ramlade två gånger, en gång i starten och då tappade jag fart och fick försöka köra om alla, sa Bengtsson, som slutade femma i det heatet.

Detta var hans första Sm-titel. Säkerligen extra skönt med tanke på fjolåret.

– Jag körde oerhört bra, vann många tävlingar överlägset, men blev diskad i ett heat och var endast tre poäng från guldet. Därför var jag riktigt taggad inför detta år. Detta är mitt första SM som jag vinner som senior, det har jag verkligen längtat efter.

Lördagens festlighet­er såg han fram emot.

– Det ska bli kul att få fira på banketten med familjen och vännerna. Då ska jag slappna av och njuta.

Dock blir vilan kortvarig. Om en månad körs en stor tävling på Gotland.

– Så jag kör igång igen i morgon och börjar ladda inför den tävlingen som blir den sista för året. Efter det kanske jag pausar en vecka eller så, sen börjar försäsonge­n.

Lagkamrate­n Anton Gole var mäkta besviken efter säsongsavs­lutningen, efter att ha slutat trea och femma i de helgens två heat.

– Det var inget bra lopp. Det stämde inte alls, jag hade svårt att hitta något flyt, sa Gole om det andra heatet och hängde med huvudet.

Han hade svårt att glädjas över bronspenge­n i slutställn­ingen. Detta trots två missade deltävling­ar på grund av en skada.

– Det är väl helt okej, men jag tycker inte att det är så mycket värt. Jag är en tävlingsmä­nniska och vill alltid vinna. Det är väldigt synd att säsongen blev som det blev. Jag vet att jag har farten i mig och att jag skulle kunna vinna det här, sammanfatt­ade Gole.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? SVENSK MÄSTARE. Ken Bengtsson, Getinge MK, säkrade Sm-guldet i Mx2-klassen när mästerskap­et avslutades i Varberg.
Bild: ROBERT BOMAN SVENSK MÄSTARE. Ken Bengtsson, Getinge MK, säkrade Sm-guldet i Mx2-klassen när mästerskap­et avslutades i Varberg.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? VÄLKLÄDD. Det är första gången som Ken Bengtsson får dra på sig den svarta mästartröj­an.
Bild: ROBERT BOMAN VÄLKLÄDD. Det är första gången som Ken Bengtsson får dra på sig den svarta mästartröj­an.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? TOG REVANSCH. Ken Bengtsson var nära Sm-guldet även i fjol, men blev diskad i ett heat och halkade efter.
Bild: ROBERT BOMAN TOG REVANSCH. Ken Bengtsson var nära Sm-guldet även i fjol, men blev diskad i ett heat och halkade efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden