Hallandsposten

Tunga bud på Cold Play efter succén...

- HENRIK SKIÖLD/TT

Vm-succén kan trygga Fredrik Jönssons ekonomiska framtid – om han vill. Spekulante­rna står i kö för att komma över den tioåriga valacken Cold Play. Det pratas om summor på uppemot 50 miljoner kronor.

– Jag har fått bud de senaste två åren men mot slutet har det varit ganska galet, säger han.

Jönssons mästerskap­sdebut som hoppryttar­e överträffa­de alla förväntnin­gar. Han bidrog stark till det svenska lagsilvret och nådde hela vägen till den avgörande omgången i den individuel­la finalen.

Åttondepla­tsen är en av de främsta svenska placeringa­rna i ett VM. Bara Helena Lundbäck (fyra) och Rolfgöran Bengtsson (fyra och sexa) slår honom.

INTE KONSTIGT ATT ryttare och hästägare med ekonomiska muskler hört av sig till 45-åringen under dagarna i Mill Spring.

– De som har ringt under den här veckan har jag bett ringa på onsdag, men de har inte gett sig. Då har jag satt till dem att ringa på onsdag eller inte alls.

Men i dagsläget är inte Cold Play till salu.

– Jag hade bestämt mig för att göra detta. Sedan får man ta ett beslut efter varje år, var man står i livet och ska göra. Men rent spontant, med en sådan här häst vill man ju satsa.

Jönsson äger hästen tillsamman­s med David Ingvarsson, men det är han som sitter på sista ordet om hästens framtid.

– Det beslutet är mitt. Det är väldigt skönt. Jag har världens bästa kompanjon, vi vill samma saker. Han och hela familjen Ingvarsson tycker att det är fantastisk­t kul om vi ska satsa mot ett OS. Men vi får landa lite först. Du är topp tio i världen, kan du ta in det?

– Ja, jag är mycket nöjd med det och jag är mycket nöjd med resultatet. Fantastisk­t kul att vi kunde ta medalj för Sverige. Det är klart att det finns enstaka saker jag kunde ha gjort bättre, några hinder, men det är väldigt små saker.

Tyskan Simone Blum tog guldet som andra kvinna i Vm-historien, före schweizarn­a Martin Fuchs och Steve Guerdat.

PEDER FREDRICSON FICK inte hoppa om medaljerna och topplaceri­ngarna.

Två rivningar förstörde dagen i Mill Spring.

– Det var inte vad vi hade hoppats på. Då hade vi inte startat. Men så är det, säger han.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN ?? EFTERTRAKT­AD. Efter lagsilvret i VM sent i fredags kväll och den oväntade åttondepla­tsen individuel­lt i går står köparna på kö för Fredrik Jönssons häst Cold Play.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN EFTERTRAKT­AD. Efter lagsilvret i VM sent i fredags kväll och den oväntade åttondepla­tsen individuel­lt i går står köparna på kö för Fredrik Jönssons häst Cold Play.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden