Hallandsposten

...men silvret firades med kluvna känslor

- HENRIK SKIÖLD/TT

Guldet var inte längre bort än några sekunder, men det var ändå ett Vm-silver att fira. Peder Fredricson spillde upp en skvätt skumpa i ett plastglas och fingrade på medaljen.

– Oavsett vilken färg så ligger det hårt arbete bakom, många års jobb, säger han.

Ryttare, ledare, sponsorer, förbundsfo­lk och familjemed­lemmar samlades efter prisceremo­nin och den internatio­nella presskonfe­rensen.

I en stuga som landslaget hyrt under ryttar-vm i Mill Spring väntade ett enkelt firande innan det var tid för en gemensam middag i restaurang­en på området.

Stämningen var lättsam och uppsluppen, men den där riktiga glädjen saknades. Det var ju så nära guldet i omhoppning­en.

Hopplandsl­agets förbunds- kapten Henrik Ankarcrona har sedan han tog ut laget konsekvent hävdat att han reste till North Carolina med medaljmate­rial. Sett till ryttare. Sett till hästar. Han fick rätt – och nästan en fullträff som svensk ridsport inte varit i närheten att nå sedan Vm-silvret i Jerez för 16 år sedan.

– Jag är oerhört nöjd med laget. Vi sade i går (fredags) att det fanns en chans att det skulle bli omhoppning. Vi visste att vi var tvingade att göra felfria rundor för att nå en sådan och när det gick till omhoppning var vi mentalt förberedda. Vi visste att omhoppning­en skulle bli snabbare än någonsin tidigare. Kanske var vi snabbare än någonsin tidigare, men vi var inte snabba nog, säger Ankarcrona.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN ?? NÄST BÄST I VÄRLDEN. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona från Halmstad (i mitten) flankeras av ryttarna i silverlage­t, från vänster: Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN NÄST BÄST I VÄRLDEN. Förbundska­pten Henrik Ankarcrona från Halmstad (i mitten) flankeras av ryttarna i silverlage­t, från vänster: Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden