Hallandsposten

Halmia hämtade sig från tidig kalldusch

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

”Emil har haft ett jobbigt år med en svår skada så det var kul för honom att få göra mål.

ANDERS WALLIN tränare i Halmia

Halmia fortsätter att trumma på i jakten efter en kvalplats till division 1. Trots 0–1 efter 30 sekunder mot Assyriska lyckades Halmia vända och vinna med 4–1 på Ruddalens konstgräs.

ASSYRISKA HALMIA

– Det var en riktig kalldusch att få ett baklängesm­ål så direkt från start, men som väl var så kvitterade vi ganska snabbt och tog sedan över matchen, tycker Anders Wallin, tränare i Halmia.

Kvittering­en kom redan i sjunde minuten då Adrian Hallsö skarvnicka­de en hörna vid den främre stolpen och på den bortre dök Isak Petersson upp. Han hade bara att sätta foten till.

– En inövad variant, myser Wallin.

Trots ett spelöverta­g för Halmia dröjde det till tre minuter före paus innan Michael Baggner gjorde 2–1 – det också efter en hörna.

– Det är alltid skönt att gå in med en ledning i paus. Speciellt som det var rätt svårspelat med mycket vind och regn. De yttre förhålland­ena påverkade kvaliteten på passningss­pelet.

GÄSTERNA GJORDE DOCK en bättre andra halvlek och målen fortsatte att trilla in.

Erik Ferman skickade in 3–1 på frispark från 25 meter i 70:e minuten och strax före slut höll sig inhopparen Emil Håkansson framme när han spikade slutsiffro­rna till 4–1 med ett kanonskott rätt upp i närmaste kryss.

– Emil har haft ett jobbigt år med en svår skada så det var kul för honom att få göra mål, tycker Wallin.

Jo, Håkansson bröt både skenoch vadben i maj, men har på rekordtid kommit tillbaka till fotbollen.

MEN TROTS ATT Halmia vinner och vinner så kommer laget inte närmare toppduon Lindome och IFK Malmö, som båda vann sina matcher på lördagen.

Med fyra omgångar kvar finns dock en chans på kvalplats, men då måste Halmia slå serieledan­de Lindome hemma kommande helg.

– Vi hade såklart hoppats att båda lagen hade tappat poäng, men gör vi vårt kan det räcka till kval i slutänden ändå. IFK Malmö har svåra motståndar­e i Hittarp och Sävedalen kvar att möta, funderar Anders Wallin.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? MÅLSKYTT IGEN. Emil Håkansson bröt benet i början av säsongen, men är på allvar på väg tillbaka och gjorde ett av målen mot Assyriska.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV MÅLSKYTT IGEN. Emil Håkansson bröt benet i början av säsongen, men är på allvar på väg tillbaka och gjorde ett av målen mot Assyriska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden