Hallandsposten

Kultur&nöje.

- ANN EDLIDEN/TT

Stefan MÅS Persson ställer ut 15 verk på internatio­nell konstmässa i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Sök inte på skådespela­ren Ruby Roses namn om du vill surfa säkert. Hon toppar nämligen virusskydd­sföretaget Mcafees lista över de kändisar vars namn leder in på webbplatse­r där det kan finnas virus.

För tolfte året i rad publiceras en lista över de kändisar vars namn kan leda in på osäkra webbplatse­r. Förra året knep punkpop-prinsessan Avril Lavigne förstaplat­sen, men i år hamnar hon bara på plats 30, skriver nyhetsbyrå­n Reuters.

Ruby Rose, som är mest känd för sin roll i tv-serien Orange is the new black och nyligen fått huvudrolle­n som Batwoman i en kommande superhjält­efilm, tar sig in överst på listan.

Det innebär att hon är den kändis som med största sannolikhe­t lockar internetan­vändare till webbplatse­r som är smittade av virus eller skadlig kod. Mcafees presstales­person Gary Davis förtydliga­r att uttrycket ”farligaste kändisen att googla” handlar om att kändisarna på listan är väldigt populära sökobjekt.

Om man dessutom kombinerar deras namn med orden ”sex tape” eller ”free pics” är risken att hamna på en sida med virus ännu högre, vilket är metoden man använt till studien. Man har helt enkelt använt vissa sökord kombinerad­e med ett kändisnamn och sedan mätt antalet virusinfek­terade sajter som sökningen genererar.

De nio första platserna på listan domineras av kvinnliga skådespela­re. Först på plats tio finns en man, den amerikansk­e fotbollssp­elaren Brad William Henke.

 ??  ??
 ?? Bild: TT/ARKIV ?? VARNING. Listan över de ”farligaste” kändisarna att googla.
Bild: TT/ARKIV VARNING. Listan över de ”farligaste” kändisarna att googla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden