Hallandsposten

Dystra miner efter ny förlust

SPORT: Halmstad Hammers har ännu inte vunnit i Hockeyetta­n den här säsongen och fick inkassera en ny förlust i går mot Kallinge/ronneby.

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Det var redan efter fem minuter som Hammersbac­ken, efter en tackling av Sebastian Magnusson, dundrade in i sargen med ryggen före och fick tas av isen på bår.

– Han åkte direkt till sjukhuset. Han har ont i bröstrygge­n, men är vid medvetande, sa Fredrik Johansson kort efter skadan.

Då stod det 0–0 i matchen, och en jämn första period slutade också mållöst där Kallinge/ronneby hade haft bästa chansen med ett skott i stolpen.

I andra var det sedan Hammers som inledde målskyttet efter bara två minuter genom Melker Iversen.

Sedan kvitterade Kallinge/ronneby genom Erik Backman efter 8:06, och Andreas Nordfeldt ordnade sedan ledningen vid en kontring efter dryga kvarten.

– VI FÅR inte riktigt den utdelninge­n vi skulle behöva ha mot ett så här skickligt lag. Vi hade behövt att några puckar studsar vår väg, analyserar Fredrik Johansson.

Tredje perioden började dock på samma sätt. Hammers-mål efter två minuter, då var det Markus Nygren som höll sig framme.

– Vi försöker få ut pucken ur zon, en back spelar den på min klubba och jag och Tim (Bothén) kommer två mot en och jag får öppet läge, säger Nygren själv om kvittering­en.

MEN SEDAN UPPREPADE tyvärr sig också den tredje perioden tendensern­a från andra, när Kallinge/ronneby gjorde två snabba mål. Förs i powerplay efter knappa sju minuter genom Andreas Nordfeldt, sedan fick Nicklas Sjölund gott om tid att prickskjut­a in fyran från blålinjen efter 12:52.

– Vi fick ju energi vid kvittering­en, men sedan dör det ut lite när de får sitt 3–2-mål och det känns inte riktigt som att har kraft till att komma igen, säger Nygren.

Och när Kallinge/ronneby gjorde sista målet i öppen kasse med 30 sekunder kvar var ytterligar­e en förlust för Hammers, som inte vunnit ännu i hockeyetta­n, ett faktum.

– Det känns surt som fan. Det känns som att vi varit nära i flera matcher men inte räckt till riktigt. Men jag är övertygad om att första vinsten kommer till slut om vi fortsätter kriga på, säger Nygren. Hur känns det som spelare att gå så många matcher utan vinst?

– Det blir lite frustratio­n såklart. Men jag tycker att vi kämpar på och gör allt vi kan, och det är bara att fortsätta.

Fredrik Johansson är inne på samma sak.

– Vi är med i stort sett varje match, men får som sagt inte den utdelninge­n vi behöver. Samtidigt kan vi inte skylla på otur heller, utan det handlar om vad vi presterar på banan. Men det är bara att fortsätta titta framåt, säger han.

”Det känns surt som fan. Det känns som att vi varit nära i flera matcher men inte räckt till riktigt.” MARKUS NYGREN Hammers-forward

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BESVIKEN. William Berg deppar sedan Halmstad Hammers åkt på sjätte raka förlusten i Hockeyetta­n.
Bild: JARI VÄLITALO BESVIKEN. William Berg deppar sedan Halmstad Hammers åkt på sjätte raka förlusten i Hockeyetta­n.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? JOBBIGT FRÅN START. Redan fem minuter in i matchen åkte Anton Malmberg på en rejäl smäll, och fick tas av isen på bår.
Bild: JARI VÄLITALO JOBBIGT FRÅN START. Redan fem minuter in i matchen åkte Anton Malmberg på en rejäl smäll, och fick tas av isen på bår.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden