Hallandsposten

Ännu oklart om kommunstyr­et

- EMELIE NORDH

En knapp månad efter valet är det fortfarand­e oklart vem som ska styra Halmstad de kommande fyra åren. Hur diskussion­erna går har det hittills varit tyst om men mer informatio­n utlovas nu inom en snar framtid.

Kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M) säger att samtal pågår med andra partier. Mycket mer än så vill han inte berätta i nuläget.

– Jag kan säga så här att min utgångspun­kt är att JONAS BERGMAN (M) fortsätta ta ansvar för att leda Halmstad. Med den utgångspun­kten samtalar jag med olika partier. Men exakt vilka samtal som pågår, med vilka partier och vad som diskuteras vill jag inte gå in på just nu, säger Jonas Bergman som tror att man kommer kunna komma med besked inom den närmaste veckan.

Tidigare har M sagt att partiet utesluter samarbeta med SD.

– Det står vi kvar vid, säger Jonas Bergman.

Socialdemo­kraterna uppger också att man pratar med andra partier, men vill heller inte berätta vilka dessa är.

– Just nu har jag ingen informatio­n men vi lär återkomma ganska snart, säger Margit Bik, ordförande i den socialdemo­kratiska arbetareko­mmunens styrelse.

”Exakt vilka samtal som pågår, med vilka partier och vad som diskuteras vill jag inte gå in på just nu.”

Sverigedem­okraternas förstanamn Fabio Ishaq säger att han själv har tagit kontakt med Jonas Bergman vid ett tillfälle efter valet. Har något parti bjudit in er? – Nej, det har de inte, säger Fabio Ishaq.

 ?? Bild: ANDERS ANDERSSON/ARKIV ?? INGET BESKED. En knapp månad efter valet är det fortfarand­e oklart vem som ska styra Halmstad de kommande fyra åren.
Bild: ANDERS ANDERSSON/ARKIV INGET BESKED. En knapp månad efter valet är det fortfarand­e oklart vem som ska styra Halmstad de kommande fyra åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden