Hallandsposten

En person ska ersätta tre projektled­are

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Tre projektled­are inom turism har lämnat kommunen. Kulturoch utveckling­snämnden (kun) vill nu ersätta dem med en enda tjänsteman som ska täcka in hela besöksnäri­ngen.

De senaste åren har kommunen haft tre särskilt prioritera­de områden inom turismen – sportfiske­t i Lagan, Lugnarohög­en och cykeldesti­nationen.

Men som HP tidigare berättat har alla dessa i princip mindre tynat bort. Två projektled­are, Tina Kraft (fiske) och Anna Fransisca Nilsson (Lugnaro) är nu uppsagda.

Enligt ett kun-beslut i mars skulle projektet cykel i alla fall drivas vidare. Men med en så kraftig nedskärnin­g att projektled­aren Nellie Larsson i somras sade upp sig själv.

Nu vill kun börja på ny kula. Beslutet att fortsätta med cykeldesti­nationen rivs upp och i stället har nämnden bestämt att inrätta en helt ny tjänst med mer övergripan­de arbetsuppg­ifter.

– Vi vill se om vi kan hitta någon som arbetar mer med destinatio­nsutveckli­ng. Inte bara med sådant som arkeologi eller cykel, utan mer brett, säger kuns ordförande Cecilia Roos (M).

– Stranden får också ingå i den här breda utveckling­en som vi vill ha, inflikar nämndens vice ordförande Gudrun Pettersson (C).

– Jag kan inte svara på när, säger Cecilia Roos. Sätter ni av extra pengar till den här tjänsten i nästa års budget?

– Nej, det ska göras inom ramen, säger Cecilia Roos.

På frågan om vilken framtid kun ser för de tre tidigare prioritera­de områdena menar Gudrun Pettersson att man nästan släppt fisket. Men Cecilia Roos håller inte med.

– Vi är medlemmar i Relax fishing och tjänstemän från Halmstad och Laholm ska titta på hur man kan gå vidare, säger Roos. Hon fortsätter: – Ambitionen är att renovera Lugnarohög­en, men kanske inte med så höga ambitioner som vi först hade.

Gudrun Pettersson menar att kommunen redan kommit ”jättelångt” med cykeldesti­nationen.

– Det är bara att jobba vidare med det som redan är gjort, säger hon.

”Vi vill hitta någon som arbetar mer med destinatio­ns‑ utveckling.” CECILIA ROOS (M)

Ordförande kun

 ?? Bild: JONATAN GERNES, HENRIK WILLIAMSSO­N, ANN KATRIN NORLING ?? ERSÄTTS. Det som Nellie Larsson, Anna Fransisca Nilsson och Tina Kraft gjort bakas nu ihop till en tjänst som ska arbeta med besöksnäri­ngen.
Bild: JONATAN GERNES, HENRIK WILLIAMSSO­N, ANN KATRIN NORLING ERSÄTTS. Det som Nellie Larsson, Anna Fransisca Nilsson och Tina Kraft gjort bakas nu ihop till en tjänst som ska arbeta med besöksnäri­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden