Hallandsposten

Infotabbe om sopkärl – återigen

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Det har gått troll i sophanteri­ngen. Först felutskick­et om de nya sopkärlen. Sedan glömde kommunen att informera om det nya tömningssc­hemat. – Olyckligt och beklagligt, säger Reino Jacobsson, kommunikat­ionschef i Laholm.

Irriterade villaägare har i veckan hört av sig till kommunen. Somliga har fått sin soptunna tömd på en dag de i vanliga fall inte skulle. Andras kärl har inte tömts, trots att det var dags.

Förvirring­en beror på att Laholms kommun har glömt informera om det nya tömningssc­hema som infördes vid månadsskif­tet för alla villahushå­ll i kommunen, över 8 000 stycken.

”Det gäller att hålla tungan rätt i mun.” REINO JACOBSSON enhetschef

– En olycka kommer sällan ensam. Det är sorgligt och vi beklagar det här. Dels drabbar det en del abonnenter som får sina rutiner störda, vilket är olyckligt nog, dels är det tråkigt för alla dem som jobbar hårt med att införa vår nya sophanteri­ng, säger Reino Jacobsson.

MISSTAGET UPPGES DEN här gången bero på en intern kommunikat­ionsmiss.

– Vi har rätt många involverad­e i den här omställnin­gen, med ny entreprenö­r, omlastning­sstation och två sopkärl i stället för ett. Informatio­nen har inte gått fram internt, säger Reino Jacobsson.

I måndags berättade HP om adressförv­äxlingen som gjorde att 3 800 hushåll fick hem fel informatio­n om när deras nya sopkärl delas ut. Till dem har nya brev skickats, där det nya tömningssc­hemat också framgår. Nu ska resterande villahushå­ll i kommunen informeras i ett nytt utskick.

REINO JACOBSSON HOPPAS att det därmed är slut på informatio­nsröran.

– Måtte det inte bli fler problem. Det finns 39 olika innehåll som inte får blandas ihop i breven som nu ska skickas ut, så det gäller att hålla tungan rätt i mun, säger chefen för kommunikat­ionsenhete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden