Hallandsposten

Kommun och polis kartlägger trygghet

- SANDRA KILLGREN

Trygghetsa­rbete i Laholm fortsätter. För fjärde året i rad samlar polis och kommun in underlag för att få en bild av invånarnas upplevda trygghet.

Kartläggni­ngen sker med hjälp av en trygghetse­nkät och genom att Karin Martini, trygghets- och säkerhetsu­tredare hos Laholms kommun, och Kristian Nilsson, kommunpoli­s, åker ut och pratar trygghet med medborgarn­a. Första stoppet ägde rum i går på Stortorget i Laholm.

– DE FLESTA svarar på enkäten på nätet men alla använder inte internet så vi ger oss ut för att nå ut till så många som möjligt, säger Kristian Nilsson.

Det här blir fjärde året som polis och kommun kartlägger Laholmarna­s syn på trygghet. Svaren på trygghetse­nkäten blir sedan grunden för det medborgarl­öfte som skrivs mellan polisen och kommunen.

BERNDT ÅKESSON BOR i Laholm och har svarat på flera trygghetse­nkäter. På onsdagen kom han till torget och framförde årets synpunkter.

– Jag känner mig inte våldsamt orolig men är samtidigt väldigt noggrann med låsning och larmning.

Enligt tidigare enkäter har tryggheten i Laholm ökat lite de senaste åren. Om höstens enkät visar liknande tendenser återstår att se.

– De personer som jag har prata med i dag säger att de känner sig trygga, men det är bara några av många. Vi har inte börjat analyserat enkätsvare­n ännu så det blir en spännande överraskni­ng, säger Kristian Nilsson.

Höstens trygghetse­nkät går att svara på fram till sista oktober. Hittills har 450 personer svarat men förhoppnin­gen är över 900 svar.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? SAMLAR SYNPUNKTER. Kristian Nilsson, här med Berndt Åkesson, och Karin Martini besökte Stortorget i går och kommer till Mellby center nästa torsdag.
Bild: SANDRA KILLGREN SAMLAR SYNPUNKTER. Kristian Nilsson, här med Berndt Åkesson, och Karin Martini besökte Stortorget i går och kommer till Mellby center nästa torsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden